Salát s opečenou slaninou

Salát s opečenou slaninou, sušenými rajčaty, krutony a medovou zálivkou

Pro 2 osoby

POTŘEBUJEME

Na salát:

  • 100 g mixu salátových listů (dle vaší chuti, já nejčastěji používám rukolu, polníček, římský salát)
  • 2 ředkvičky
  • 4 sušená rajčata
  • 2 vejce
  • 3 plátky slaniny
  • 1 malá bagetka
  • Slunečnicová semínka

Na zálivku:

  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce kvalitního olivového oleje
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • Pár kapek citronu nebo limetky
  • Čerstvě namletý pepř
  • Sůl

V menší misce si připravíme zálivku na salát. Smícháme olej, med a hořčici. Vše důkladně spojíme a nakonec zakápneme citronem a podle chuti osolíme a opepříme.

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Na pečící papír si vyložíme plátky slaniny překrojené napůl a pečeme cca 10 minut, až je krásně křupavá.

Mezitím si uvaříme vejce natvrdo – vejce vložíme do vařící vody a vaříme 8-10 minut. Po uvaření je zprudka zchladíme studenou vodou a necháme chvíli vychladnout, poté vejce oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

Do větší misky si dáme salát a nakrájíme do něj na tenká půlkolečka ředkvičky a nadrobno sušená rajčata. V pánvi si mezitím na přepuštěném másle (pokud nemáte, použijte normální nebo trochu olivového oleje) osmahneme na kostičky nakrájenou bagetku. Krutony pečeme do zlatova. Poté si na stejné pánvi opražíme hrst slunečnicovým semínek, které jemně posolíme.

Teď už jen zbývá salát promíchat se zálivkou (tuto akci nechte opravdu až těsně před podáváním, aby vám salát nezavadnul). Salát vložíme do hlubokého talíře, naaranžujeme na něj slaninu, vejce a nakonec zasypeme krutony a slunečnicovými semínky.

  • 5

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 2 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *