Hovezi burger
,

Hovězí burger se zkaramelizovanou cibulkou

Na naše první grilování v novém bytě jsem chtěla připravit něco speciálního. Tak jsem se pustila do přípravy domácích burgerů.

POTŘEBUJEME

  • 12 domácích bulek
  • 100 ml majonézy
  • 100 ml zakysané smetany
  • 2 lžíce kaparů
  • 1 lžička šťávy z limety
  • 12 plátků cheddaru
  • 12 listů salátu lollo bianco
  • 30 dkg anglické slaniny
  • 3 střední červené cibule
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1,2 kg hovězího krku (namletého)
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Nejdříve si připravíme majonézu. Smícháme majonézu se zakysanou smetanou, přidáme pokrájené kapary a zakápneme šťávou z limety. Celé to podle chuti osolíme a opepříme. Na pánvi si na olivovém oleji opečeme na půlkolečka pokrájenou červenou cibuli. Tento proces trvá až 20 minut. Až uvidíme, že cibule je měkká a zlehka opečená, zasypeme třtinovým cukrem a necháme zhruba 5 minut zkaramelizovat. Tuto směs opět osolíme a opepříme. Maso si rozdělíme na 12 dílů a tvarujeme placky. Ty by měly být o něco větší než burgery, protože maso se při grilování trochu speče. Poté si vyložíme plech pečícím papírem a poklademe jednotlivými plátky slaniny. Pečeme na 160 stupňů zhruba 10 minut do křupava. Teď už máme hotovou přípravu. Na dobře rozpálený gril položíme maso a grilujeme zhruba 3-5 minut. Maso cca po 50 vteřinách otáčíme, aby bylo rovnoměrně z obou stran. Na poslední minutu dáme na gril i napůl rozříznuté bulky a opékáme z vnitřní strany. A teď už jen vrstvíme. Spodní i horní část bulky pomažeme majonézou, na spodní část bulky dáme list salátu, na to maso, poté plátek cheddaru a slaninu. Na horní polovinu dáme zkaramelizovanou cibulku a burger přiklopíme.

  • 4.1

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 17 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *