Čokoládové crinkles

Tento recept jsem si oblíbila již před rokem a crinkles peču i během roku. Jsou opravdu rychlé a u nás doma se po nich vždy jen zapráší. Určitě je vyzkoušejte. Kdo ještě nečetl prosincové číslo mého časopisu, ve kterém najdete recept na úžasný vaječný koňak, odkaz máte zde: Vánoční magazín.

POTŘEBUJEME

  • 140 g hladké mouky
  • 50 g holandského kakaa
  • 5 g kypřícího prášku do pečiva
  • 2 g mleté skořice
  • 190 g cukru krupice (můžeme použít i třtinový cukr)
  • špetka soli
  • špetka kajenského pepře nebo chilli
  • 55 g hořké čokolády
  • 55 g másla
  • 2 vejce
  • prosátý moučkový cukr na obalování
  1. Troubu si předehřejeme na 190 stupňů.
  2. Do mísy si prosejeme mouku, kakao, prášek do pečiva, skořici, cukr, sůl a kajenský pepř (příp. chilli). Čokoládu si nasekáme nadrobno a přidáme do směsi. Máslo si rozpustíme a spolu s rozšlehanými vejci dáme do mísy a zpracujeme těsto.
  3. Do hlubokého talíře prosejeme moučkový cukr. Ze vzniklého těsta tvarujeme kuličky (zhruba o váze 15-20 g) a obalujeme je v cukru. Hotové kousky pokládáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 190 stupňů 12 minut. Mezi kuličkami necháme větší rozestupy.
  4. Crinkles necháme vychladnout. Z této dávky je zhruba 30 kousků.

 

 

Sdílet

8 comments on “Čokoládové crinkles

  1. Super! Děkuji za výborný recept 😊

    • U nás už se všechny snědly, takže musím dělat další várku 🙂

  2. Moc dobré, zrovna jsem dopekla první várku. Nejsou sice tak pěkné, jako ty vaše, ale určitě budou sklízet úspěch.

  3. Proč se některé crinkles nechávají odležet a jiné se pečou hned? Má to nějaký zásadní vliv?

    • Hezký večer, tak to opravdu netuším. Já je většinou dělám hned. Dnes jsem těsto nechala hodinu odležet, ale to jen kvůli tomu, že jsem nestíhala a přijde mi, že v tom není rozdíl 😉

  4. Zdravím, pekla jsem vaše crincles už několikrát a vždycky chuťově vynikající, jenom jsou pokaždé docela dost tvrdé. Čím to může být? Ty stupně jsou na troubu horkovzdušnou? Děkuji!

    • Hezký den, stupně jsou na horkovzdušnou troubu, ale i tak každá trouba peče trošku jinak. Zkuste je kdyžtak péct kratší dobu. Já je teď pekla přesně podle receptu a měla jsem je nádherně měkké. Teď jsou čtvrtý den po upečení a stále krásně měkké. Myslím si, že to může být jedině tím, že se přepečou. Kdyžtak dejte vědět 🙂

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *