,

RECEPT | ČOKOLÁDOVÉ CRINKLES

Tento recept jsem si oblíbila již před rokem a crinkles peču i během roku. Jsou opravdu rychlé a u nás doma se po nich vždy jen zapráší. Určitě je vyzkoušejte. 

POTŘEBUJEME

  • 140 g hladké mouky
  • 50 g holandského kakaa
  • 5 g kypřicího prášku do pečiva
  • 2 g mleté skořice
  • 190 g cukru krupice (můžeme použít i třtinový cukr)
  • špetka soli
  • špetka kajenského pepře nebo chilli (můžete vynechat)
  • 55 g hořké čokolády
  • 55 g másla
  • 2 vejce
  • prosátý moučkový cukr na obalování
  1. Troubu si předehřejeme na 190 stupňů.
  2. Do mísy si prosejeme mouku, kakao, prášek do pečiva, skořici, cukr, sůl a kajenský pepř (příp. chilli). Čokoládu si nasekáme nadrobno a přidáme do směsi. Máslo si rozpustíme a spolu s rozšlehanými vejci dáme do mísy a zpracujeme těsto.
  3. Do hlubokého talíře prosejeme moučkový cukr. Ze vzniklého těsta tvarujeme kuličky (zhruba o váze 15-20 g) a obalujeme je v cukru. Hotové kousky pokládáme na plech (mezi kuličkami necháme větší rozestupy) s pečicím papírem a pečeme na 190 stupňů 12 minut. Já je v mé troubě od značky Bosch peču na 4D horký vzduch a peču klidně 2-3 plechy najednou. 
  4. Crinkles necháme vychladnout. Z této dávky je zhruba 30 kousků.
Sdílet

22 comments on “RECEPT | ČOKOLÁDOVÉ CRINKLES

  1. Super! Děkuji za výborný recept ?

    • U nás už se všechny snědly, takže musím dělat další várku 🙂

  2. Moc dobré, zrovna jsem dopekla první várku. Nejsou sice tak pěkné, jako ty vaše, ale určitě budou sklízet úspěch.

  3. Proč se některé crinkles nechávají odležet a jiné se pečou hned? Má to nějaký zásadní vliv?

    • Hezký večer, tak to opravdu netuším. Já je většinou dělám hned. Dnes jsem těsto nechala hodinu odležet, ale to jen kvůli tomu, že jsem nestíhala a přijde mi, že v tom není rozdíl 😉

  4. Zdravím, pekla jsem vaše crincles už několikrát a vždycky chuťově vynikající, jenom jsou pokaždé docela dost tvrdé. Čím to může být? Ty stupně jsou na troubu horkovzdušnou? Děkuji!

    • Hezký den, stupně jsou na horkovzdušnou troubu, ale i tak každá trouba peče trošku jinak. Zkuste je kdyžtak péct kratší dobu. Já je teď pekla přesně podle receptu a měla jsem je nádherně měkké. Teď jsou čtvrtý den po upečení a stále krásně měkké. Myslím si, že to může být jedině tím, že se přepečou. Kdyžtak dejte vědět 🙂

  5. Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho po upečení vydrží? Myslím tím, jakou mají trvanlivost a jak je uchovávat? Abych je neupekla dnes a na Štědrý den je nevyhodila 😊

    • Krásný den, já je peču vždycky třeba sedm až deset dní před Vánoci a jsou super. Včera jsem je zrovna dělala a jsou krásně měkké. Jinak je uchovávám v plechové nebo plastové dóze v chladnější místnosti 😉

  6. Jaká má být konzistence těsta? Přijde mi hrozně suché..
    Dekuji

    • Krásný večer, konzistence těsta taková, aby se daly dobře vytvořit kuličky, ale přitom mi to vždy trochu lepí na ruce. Při včerejším pečení mi přesně podle receptu vyšly 😉

  7. Hezký den, těsto je hrozně suché.. Po upečení jakokámen.. 🙁
    Vše podle receptu..

    • Krásný večer, těsto by mělo být trochu lepivé. Včera jsem je pekla přesně podle receptu a vše bylo v naprostém pořádku. V posledních dnech mi posílalo mnoho lidí výsledek a všichni říkali, že super. Tak vůbec nechápu, čím to může být. Já je vůbec suché neměla.

  8. Dobrý den, včera jsem zkoušela a bohužel mi z toho vznikly obrovské placky. V čem jsem mohla udělat chybu?

    • Dobrý den, snažila jsem se přijít na to, čím by to mohlo být. Přišlo mi mnoho reakcí na tyto crinkles a všem se povedly, tak nevím, kde by mohl být problém. Dávala jste kypřící prášek?
      Přeji krásný večer, Romana

  9. Já takhle nezhubnu. Nerušila jsem, že to bude tak dobré a mám jich 5 v sobě a to je před půlnocí – ty kousky čokolády teplé jsou neskutečně dobré v tom za tepla. Blaho v puse děkuji, jsem zvědavá jaké budou ráno…

  10. Tak ty jsou!!! 👌👌👌 Napoprvé, rovnou ze dvou várek a jsou boží! Postupovala jsem přesně podle receptu, konzistence je výborná a vypadají luxusně! moc děkuji za recept!

  11. Dnes jsme s dcerou dělaly a jsou výborné!

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *