Medové řezy
Jakákoli naše rodinná oslava se u nás neobejde bez proslulých medových řezů mojí sestry Martiny. Je to už prostě taková tradice
POTŘEBUJEME
Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 150 g cukru krupice
- 4 lžíce mléka
- 2 lžíce medu
- 1 vejce
- 50 g másla
- 1 lžička jedlé sody
Krém:
- 0,6 l mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 1 lžíce amaretta (můžete nahradit tuzemským rumem)
- cukr dle vaší chuti
- 200 g másla
Na dokončení:
- 1 čokoláda na vaření
- 50 g másla
- nahrubo nasekané mandle nebo ořechy
Krém: Pudinky uvaříme klasicky dle návodu na obalu, jen použijeme pouze 0,6 l mléka na dva pudinky. Nakonec pomocí mixéru do vychladlého pudinku zapracujeme amaretto a povolené máslo. Pokud máte raději sladší krém, zapracujte do směsi ještě podle chuti moučkový cukr.
Krém si rozdělíme na dvě poloviny. Na plech si dáme placku, kterou pomažeme polovinou krému. Na krém přiklopíme druhou placku a taktéž potřeme krémem a přiklopíme plackou poslední. Teď je důležité nechat vše odležet do druhého dne, aby se krém nasáknul do placek a ty pak šly dobře nakrájet. Druhý den si vezmeme čokoládu na vaření a rozpustíme si ji s máslem. Čokoládovou směsí pak medové řezy polijeme a nakonec posypeme mandlemi nebo ořechy. Nakrájíme na čtverečky nebo podle fotografie na čtyřúhelníky.
-
Celkové skóre
Hodnocení čtenáře: 21 Votes
One comment