RECEPT | PISTÁCIOVÉ CUKROVÍ S CITRÓNOVÝM KRÉMEM A PUSINKAMI

Chtěli byste k tradičnímu cukroví, které každý rok pečete, zařadit i něco nového a originálního? Pistáciové cukroví s citrónovým krémem a pusinkami bude přesně to, co oživí vánoční stůl a přinese na něj neobyčejné chutě a vůni citrónu. 

Na pistáciová kolečka:
  • 125 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 80 g cukru krupice
  • 45 g cukru moučka
  • 125 g pistáciové mouky 
  • 1 žloutek
Na citrónový krém:
  • 100 g másla
  • 100 g citrónového krému Lemon Curd 
  • moučkový cukr
Na dokončení:

Postup:
  1. Do mísy si dáme mouku, na kostičky nakrájené máslo, oba cukry, pistáciovou mouku a žloutek. Pomocí nástavce typu K necháme těsto zpracovat. Pokud nemáte robota, není problém těsto zpracovat na vále rukama, jen postupujte rychle. 
  2. Hotové těsto dáme do potravinářské fólie a necháme minimálně dvě hodiny odležet.
  3. Těsto si vyndáme a necháme 10–15 minut v pokojové teplotě, aby nám šlo dobře rozválet. 
  4. Rozehřejeme si troubu na 175 stupňů.
  5. Těsto si vyválíme na cca 3 mm a vykrájíme kolečka. Pokládáme je na plech vyložený pečicím papírem.
  6. Pečeme cca 12–15 minut do zlatova.
  7. Hotové sušenky necháme vychladnout. 
  8. Mezitím si připravíme citrónový krém. Máslo si v robotu nebo ručním mixérem vyšleháme. Musí nám zesvětlat a skoro zdvojnásobit objem (trvá to 10–⁠20 minut, záleží na rychlosti šlehání). 
  9. Do vyšlehaného másla přidáme citrónový krém a podle chuti moučkový cukr (já přidávám 1–⁠2 lžíce). Vše důkladně prošleháme. 
  10. Hotový krém si dáme do zdobicího sáčku se zdobičkou a na pistáciová kolečka naneseme cca 1–⁠1,5 cm vysokou vrstvu krému.
  11. Hotové cukroví ozdobíme malými pusinkami.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *