,

RECEPT | SKOŘICOVÝ CHEESECAKE

Vůně a chuť skořice je pro většinu z nás symbolem Vánoc, kdy se připravují dobroty právě s tímto zázračným kořením. Vy si ji můžete vychutnat v tomto úžasném skořicovém cheesecaku, jehož základem jsou oblíbené Lotus sušenky a krémový sýr. Pokud ho ještě doplníte o slaný karamel, každý, kdo ho ochutná, už nebude chtít nic jiného.

Na sušenkový základ:
  • 100 g karamelových sušenek Lotus
  • 50 g másla
  • 1/2 lžičky skořice
Na krém:
  • 100 g cukru krupice 
  • 2 vejce
  • 2 žloutky
  • 500 g krémového sýra Philadelphia
  • ½ lžičky citrónové kůry
  • ½ lžičky skořice
Na dokončení:
  • slaný karamel
  • nasekané pistácie

Postup:
  1. Sušenky si rozdrtíme na prach, smícháme s rozpuštěným máslem a skořicí. Dortovou formu (ideálně o velikosti 16-18 cm) si vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem (dno i boky formy). Dortovou formu dáme do ledničky.
  2. Sušenkovou směs dáme na dno formy a pomocí prstů přitlačíme.
  3. Troubu si rozehřejeme na 150 stupňů.
  4. V misce si smícháme cukr, vejce a žloutky. Poté přidáme krémový sýr, citrónovou kůru a skořici. Vše dobře promícháme. 
  5. Hotovou náplň nalijeme do dortové formy a dáme do trouby. Pečeme cca 45 minut. Když uplyne 45 minut, necháme cheesecake ještě v troubě vychladnout cca 30 minut, pouze troubu zlehka pootevřeme.
  6. Hotový dort můžeme navrchu ozdobit slaným karamelem a nasekanými pistáciemi. 

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *