RECEPT | SKOŘICOVÝ CHEESECAKE
Vůně a chuť skořice je pro většinu z nás symbolem Vánoc, kdy se připravují dobroty právě s tímto zázračným kořením. Vy si ji můžete vychutnat v tomto úžasném skořicovém cheesecaku, jehož základem jsou oblíbené Lotus sušenky a krémový sýr. Pokud ho ještě doplníte o slaný karamel, každý, kdo ho ochutná, už nebude chtít nic jiného.
Na sušenkový základ:
- 100 g karamelových sušenek Lotus
- 50 g másla
- 1/2 lžičky skořice
Na krém:
- 100 g cukru krupice
- 2 vejce
- 2 žloutky
- 500 g krémového sýra Philadelphia
- ½ lžičky citrónové kůry
- ½ lžičky skořice
Na dokončení:
- slaný karamel
- nasekané pistácie
Postup:
- Sušenky si rozdrtíme na prach, smícháme s rozpuštěným máslem a skořicí. Dortovou formu (ideálně o velikosti 16-18 cm) si vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem (dno i boky formy). Dortovou formu dáme do ledničky.
- Sušenkovou směs dáme na dno formy a pomocí prstů přitlačíme.
- Troubu si rozehřejeme na 150 stupňů.
- V misce si smícháme cukr, vejce a žloutky. Poté přidáme krémový sýr, citrónovou kůru a skořici. Vše dobře promícháme.
- Hotovou náplň nalijeme do dortové formy a dáme do trouby. Pečeme cca 45 minut. Když uplyne 45 minut, necháme cheesecake ještě v troubě vychladnout cca 30 minut, pouze troubu zlehka pootevřeme.
- Hotový dort můžeme navrchu ozdobit slaným karamelem a nasekanými pistáciemi.