Lemon Curd Citrónový krém
,

RECEPT | LEMON CURD | CITRÓNOVÝ KRÉM

Tento neskutečně dobrý krém se hodí do mnoha pokrmů. Nejčastěji je používán do palačinek, makronek, koláčů, dortů, ale také do vánočního cukroví. Pokud se vám nechce trávit čas v kuchyni, můžete ho dnes již v mnoha obchodech zakoupit. Jeho příprava je ale tak jednoduchá, že vám nezabere ani půl hodiny. Krém pak můžete uchovávat ještě dlouho v lednici.

POTŘEBUJEME

  • 70 g žloutků (cca 3 velké nebo 4 menší žloutky)
  • 1 polévková lžíce kůry z citrónu (zhruba z 2 citrónů)
  • 90 g třtinového cukru
  • 70 ml citrónové šťávy
  • 60 g másla

1) Do vodní lázně si dáme žloutky, kůru, cukr a citrónovou šťávu. Vše za stálého míchání zahříváme, než nám krém začne houstnout (trvá to zhruba 6-8 minut).

2) Poté si misku sundáme z vodní lázně a postupně do krému zapracováváme na kostky nakrájené máslo.

3) Pokud krém nechceme zpracovat hned, dáme ho do uzavíratelné sklenice a uchováváme v lednici.

 

  • 4.5

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 15 Votes

Sdílet

4 comments on “RECEPT | LEMON CURD | CITRÓNOVÝ KRÉM

  1. Ahoj, diky moc za recept. Shanim prave udelat citronovy krem a hledam recepty. Nasla jsem jeste tento – http://blog.decodoma.cz/citronovy-krem/ tak udela obe dve varianty a pak napisu, jak mi chutnaly. Jeste jednou diky 😉

    • Ahoj,
      tak to jsem zvědavá, až ten můj vyzkoušíš. Dej vědět, zda chutnal 🙂 Romča

  2. Vyzkouším, snažím se ted dávat svým dětem jako dárek jedlé dárky, myslíte,že ho mohu udělat už ted a dát jako dárek ,když jej uzavřu do sklenice?

    • Krásný den, to jsem moc ráda, že budete lemon curd zkoušet podle mého receptu. Mně vždycky vydrží v lednici minimálně 2 měsíce. Ale pokud ho chcete dávat jako dárek, raději bych počkala na první polovinu prosince, aby ho měli obdarovaní čerstvý 😉

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *