Citrónový krém (Lemon Curd)
,

Citrónový krém (Lemon Curd)

Tento neskutečně dobrý krém se hodí do mnoha pokrmů. Nejčastěji je používán do palačinek, makronek, koláčů, dortů, ale také do vánočního cukroví. Pokud se vám nechce trávit čas v kuchyni, můžete ho dnes již v mnoha obchodech zakoupit. Jeho příprava je ale tak jednoduchá, že vám nezabere ani půl hodiny. Krém pak můžete uchovávat ještě dlouho v lednici.

POTŘEBUJEME

  • 70 g žloutků (cca 3 velké nebo 4 menší žloutky)
  • 1 polévková lžíce kůry z citrónu (zhruba z 2 citrónů)
  • 90 g třtinového cukru
  • 70 ml citrónové šťávy
  • 60 g másla

1) Do vodní lázně si dáme žloutky, kůru, cukr a citrónovou šťávu. Vše za stálého míchání zahříváme, než nám krém začne houstnout (trvá to zhruba 6-8 minut).

2) Poté si misku sundáme z vodní lázně a postupně do krému zapracováváme na kostky nakrájené máslo.

3) Pokud krém nechceme zpracovat hned, dáme ho do uzavíratelné sklenice a uchováváme v lednici.

 

  • 4.5

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 12 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *