,

RECEPT | SNĚHOVÉ PUSINKY

Když nevím, čím bych ozdobila jednoduchý dort, a nemám zrovna při ruce čerstvé ovoce, připravím si sněhové pusinky. Můžete na ně použít i gelové barvivo a upéct si je ve své oblíbené barvě.

Jak na perfektní pusinky?
  1. Použijte novější bílky, zajistíte si tím stabilnější sníh.
  2. Při oddělování vajec buďte důslední, i malý kousek žloutku může pokazit celý výsledek.
  3. Než začnete přidávat cukr, bílky nejdříve našlehejte do řídké pěny.
  4. Použijte větší a hustší metlu, ať do pusinek naženete co nejvíce vzduchu.
  5. Pusinky sušte ve spodní části trouby na nízkou teplotu.
  6. Hotové pusinky nechte vychladnout ve vypnuté troubě s pootevřenými dvířky.
Potřebujeme:
  • 2 bílky
  • 115 g cukru krupice
  • špetka soli
  • ocet
Postup:
  1. Mísu, ve které budete bílky šlehat, si nezapomeňte vytřít octem. Já si vždycky dám několik kapek na papírovou utěrku a mísu důkladně odmastím.
  2. Bílky spolu se špětkou soli dejte do mísy a začněte na střední stupeň šlehat (já u KitchenAid šlehám na stupeň 4).
  3. Když začnou bílky světlat, po lžících začněte přidávat cukr. Vždy ho nechte zašlehat a teprve poté přidejte další lžíci.
  4. Bílky šlehejte, dokud nebudou krásně tuhé a lesklé (test, že jsou bílky hotové je, že mísu obrátíte a bílky nevypadnou).
  5. Bílky naplňte do cukrářského sáčku. Já použila i nástavec, který vám udělá požadovaný tvar pusinky.
  6. Pečení záleží na velikosti. Já tyto pekla na 120 stupňů 10 minut, pak na 110 stupňů 10 minut, na 100 stupňů 10 minut, na 90 stupňů 10 minut, na 80 stupňů 10 minut a na 70 stupňů jsem je dosušila 30 minut.
Sdílet

4 comments on “RECEPT | SNĚHOVÉ PUSINKY

  1. Pusinky doma deti miluji. Nejradsi jim delam jeste tyto barevne – http://blog.decodoma.cz/duhove-pusinky/

  2. Super recept, díky. Poprvé se mi povedly a jsou úžasné!!!!!!
    Kateřina

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *