,

Alsaský slaný koláč

Před nedávnem jsem navštívila kurz grilování se značkou Weber, kde nás šéfkuchař naučil právě tento koláč. Já jsem si recept trochu upravila a sepsala ho pro vás.

POTŘEBUJEME

  • 1 křehké těsto na koláč

  • 100 g creme fraiche

  • 100 g anglické slaniny

  • 3 jarní cibulky

  • Sůl

  • Čerstvě namletý pepř

  1. Těsto rozbalte z obalu a položte i s pečícím papírem na plech.
  2. Pomažte ho creme fraiche (pokud neseženete creme fraiche, můžete nahradit 30% zakysanou smetanou). Namažte těsto důkladně až do krajů.
  3. Slaninu nakrájejte na kostičky a nasypte rovnoměrně na koláč.
  4. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka a opět rovnoměrně rozprostřete na těsto.
  5. Nakonec koláč osolte a opepřete podle vlastní chuti.
  6. Pečte na 170 stupňů do zezlátnutí okrajů (cca 25-30 minut).

  • 5

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 4 Votes

Sdílet

Mohlo by se vám líbit...

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *