Tuňáková pomazánka

Tuňákovou pomazánku jsme doma dělali už v době, když jsem byla úplně malá. Od té doby, co jsem se odstěhovala od rodičů, ji téměř nedělám, protože můj manžel ji nenávidí. Když jsem ale jako dárek dostala obrovské balení tuňáka v konzervě, rozhodla jsem se zase vzpomínky na dětství obnovit.

POTŘEBUJEME

  • 150 g nadýchaného sýra Almette (Lučina)
  • 200 g tuňáka v oleji (z konzervy)
  • ½ červené cibule
  • Šťáva cca ze čtvrtky citrónu
  • Himalájská sůl
  • Čerstvě namletý pepř
  • Špetka kajenského pepře (můžete vynechat)
  1. Červenou cibuli si nakrájejte nadrobno.
  2. Do misky dejte sýr Almette (můžete ho nahradit klasickou Lučinou). Z tuňáka slijte olej a přidejte do misky společně s cibulí. Ochuťte citrónovou šťávou, solí, pepřem, případně kajenským pepřem podle vlastní chuti.
  3. Podávejte na bagetce nebo chlebu. Já osobně mám ráda tuňákovou pomazánku ozdobenou nasekanou jarní cibulkou nebo výhonky.

Děkuji firmě EPorcelan.cz za dodání nádherných talířů a hrnečků, které jsem použila na focení.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

5 + dva =