,

Dýňová polévka

Sezóna dýní je v plném proudu. U nás teď frčí nejvíce odrůda Hokkaido. Jakou máte nejraději vy?

POTŘEBUJEME

  • 1 dýně Hokkaido
  • 1 menší žlutá cuketa
  • 1-2 šalotky
  • 2 mrkve
  • zázvor (zhruba 1 cm)
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 kelímek cottage
  • několik lístků šalvěj
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce smetany ke šlehání na zjemnění
  • sůl
  • pepřNa ozdobu:
  • hrst dýňových semínek
  • zakysaná smetana (příp. smetana ke šlehání)

1) Na pánvi si rozehřejte máslo a olej a orestujte na něm nadrobno nasekanou šalotku. Poté přidejte nakrájenou mrkev, dýni (neoloupanou) a cuketu. Doplňte nasekanými lístky šalvěje a pokrájeným zázvorem. Celé osolte a opepřete dle chuti.

2) Když zelenina zezlátne, přesypte ji do hrnce, zalijte vodou (500-750 ml) a povařte do změknutí (cca 15 minut). Přidejte nastrouhaný parmezán, cottage a rozmixujte. Poté přilejte smetanu ke šlehání a promíchejte.

3) Podávejte se zakysanou smetanou (případně smetanou ke šlehání) a opraženými dýňovými semínky.

 

Děkuji firmě A LA MAISON za dodání nádherných mističek, které jsem použila na focení.

 

 

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *