Tartaletky s mascarpone a citrónovým krémem

Tartaletky jsou naprosto úžasný dezert. Můžete je totiž naplnit jakýmkoli vaším oblíbeným krémem a máte hotovo. Korpusy si klidně můžete udělat den dopředu a v den vaší návštěvy máte hotovo během několika minut. Tartaletky můžete zdobit oblíbeným ovocem, jedlými květy nebo nasekanými pistáciemi.

POTŘEBUJEME

Těsto:

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g másla (změklého)
  • 2 žloutky
  • 30 g třtinového cukru (jemného)
  • špetka soli
  • 30 ml vlažné vody

Náplň:

  • citrónový krém (lemon curd je možné zakoupit v Tescu nebo v M&S nebo si ho můžete vyrobit podle mého receptu)
  • 200 g mascarpone
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce moučkového cukru

Na ozdobu:

  • čerstvé ovoce
  • jedlé květy
  1. Změklé máslo a třtinový cukr si dáme do mísy a vyšleháme v robotu. Poté přidáme žloutky, přesátou mouku, sůl a necháme zpracovat. Nakonec přidáme vlažnou vodu a vypracujeme hladké těsto.
  2. Vzniklé těsto si dáme na pomoučený vál a zlehka ještě rukama zpracujeme. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme minimálně hodinu odpočinout v lednici.
  3. Těsto vyndáme z lednice a vyválíme zhruba na 0,5 cm plát. Z těsta vykrajujeme o něco větší kolečka, než je průměr našich formiček na tartaletky. Těsto dáme do tartaletek a vymačkáme prsty až k hornímu okraji formičky (při pečení nám těsto ještě trochu klesne dolů). Nakonec těsto na dně tartaletek propícháme vidličkou a pečeme na 170 stupňů 15-18 minut do zezlátnutí.
  4. Tartaletky vyndáváme z formiček ještě za tepla.
  5. Mezitím si ušleháme mascarpone s moučkovým cukrem a smetanou. Musíme si dát pozor, abychom krém nepřešlehali, stačí opravdu chvilka (jen než nám hezky díky smetaně zhoustne).
  6. Vychladlé tartaletky naplníme lžící citrónového krému. Krém z mascarpone si dáme do sáčku se zdobičkou a plníme jím tartaletky, které nakonec dozdobíme ovocem a jedlými květy.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *