Kalamary

Smažené kalamáry s chilli a vločkovou solí

Skvělý a rychlý recept, ke kterému mne inspiroval můj oblíbený foodblogger Donal Skehan.

POTŘEBUJEME

  • 300 g kalamárů (tuba)
  • 2 lžíce kukuřičné mouky
  • 2 lžíce semolinové mouky
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička mleté papriky (může být i pálivá)
  • olej na smažení
  • 1 chilli paprička na ozdobu
  • 1 jarní cibulka na ozdobu
  • Vločková sůl (já používám sůl z ostrova Gozo)

Tuby si důkladně propláchneme a nakrájíme na tenká kolečka (zhruba 1 cm vysoká). V míse smícháme kukuřičnou mouku, semolinovou mouku, sůl a papriku. Kalamáry v této směsi postupně obalujeme. Mezitím si ale už rozpálíme na plotně olej na smažení. Smažte raději v menším hrnci, ale dejte větší množství oleje, aby se kalamáry prosmažily důkladně ze všech stran najednou. Dobu smažení nelze určit přesně, smažíme dozlatova, trvá to přibližně 2-3 minuty. Kalamáry pokládáme na papírovou utěrku, aby jsme z nich dostali přebytečný olej.

 

Na ozdobu si nakrájíme chilli papričku a jarní cibulku (najemno a našikmo). Kalamáry servírujeme například na břidlicovém prkénku a posypeme nakrájenou chilli papričkou a jarní cibulkou. Nakonec ještě posypeme vločkovou solí.

  • 5

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 1 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

fourteen − 6 =