Mátovo-meduňkový sirup
V naší bylinkové zahrádce se urodilo tolik máty a meduňky, že by byl hřích toho nevyužít. Tuto kombinaci jsem zvolila záměrně. Máta peprná poskytuje úlevu při špatném trávení a meduňka lékařská zase uklidňuje a pomáhá při nespavosti.
POTŘEBUJEME
- 2 hrsti lístků máty
- 2 hrsti lístků meduňky
- 1 kg cukru
- 1 l vody
- 2 citrony
Nejdříve si důkladně propláchneme lístky máty a meduňky. Poté je pokrájíme na větší kousky. V hrnci mezitím přivedem k varu vodu s cukrem. Až se cukr dokonale rozpustí, do hrnce přidáme mátu s meduňkou a krátce celé povaříme. Hrnec odstavíme z plotny a vhodíme do něj důkladně omyté a na plátky pokrájené citrony. Tuto směs necháme přes noc louhovat. Druhý den opět vše přivedeme krátce k varu a ještě teplé plníme přes sítko nebo plátno do sklenic.
-
Celkové skóre
Hodnocení čtenáře: 29 Votes