Matovy sirup
,

Mátovo-meduňkový sirup

V naší bylinkové zahrádce se urodilo tolik máty a meduňky, že by byl hřích toho nevyužít. Tuto kombinaci jsem zvolila záměrně. Máta peprná poskytuje úlevu při špatném trávení a meduňka lékařská zase uklidňuje a pomáhá při nespavosti.

POTŘEBUJEME

  • 2 hrsti lístků máty
  • 2 hrsti lístků meduňky
  • 1 kg cukru
  • 1 l vody
  • 2 citrony

Nejdříve si důkladně propláchneme lístky máty a meduňky. Poté je pokrájíme na větší kousky. V hrnci mezitím přivedem k varu vodu s cukrem. Až se cukr dokonale rozpustí, do hrnce přidáme mátu s meduňkou a krátce celé povaříme. Hrnec odstavíme z plotny a vhodíme do něj důkladně omyté a na plátky pokrájené citrony. Tuto směs necháme přes noc louhovat. Druhý den opět vše přivedeme krátce k varu a ještě teplé plníme přes sítko nebo plátno do sklenic.

  • 3.1

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 8 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *