RECEPT | ŠPAGETY S LOSOSEM V TERIYAKI OMÁČCE

Celý život sním o tom, že navštívím Japonsko, a doufám, že se mi to jednoho dne splní. Do té doby si budu alespoň užívat suroviny z Japonska u nás doma a připravovat z nich moje oblíbené recepty. Mezi ně patří i tento na špagety s lososem a teriyaki omáčkou.

Na 4 porce:
  • 3 jarní cibulky
  • 300 g hlívy ústřičné
  • 100 g hub shiitake
  • 1 větší stroužek česneku (najemno nasekaný)
  • 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 125 g listového špenátu
  • 3 lžíce teriyaki omáčky
  • 3 lžíce olivového oleje na marinádu + 2 lžíce na restování
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 500 g lososa
  • 250 g špaget Adriana
  • sůl, pepř
Postup:
  1. Připravíme si všechny suroviny. Jarní cibulku (bílou část) nakrájíme najemno, zelenou část na větší proužky. Hlívu nakrájíme na proužky, tužší části hlívy nadrobno. Shiitake nakrájíme na proužky.
  2. V míse si smícháme teriyaki omáčku, olivový olej a citronovou šťávu.
  3. Z lososa odstraníme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Poté ho promícháme s marinádou a necháme půl až hodinu marinovat.
  4. Na rozehřátou pánev dáme 1 lžíci olivového oleje, přidáme jarní cibulku (bílou část), hlívu, česnek a necháme chvíli restovat. Poté přidáme shiitake, zázvor a jarní cibulku (zelenou část). Ještě vše chvíli restujeme a nakonec vhodíme do pánve špenát, který necháme jen lehce zavadnout. Vše podle chuti osolíme a opepříme.
  5. Mezitím si uvaříme špagety al dente.
  6. Kousky lososa na 1 lžíci olivového oleje osmažíme ze všech stran.
  7. Hotové špagety smícháme s houbovou směsí a podáváme s opečeným lososem.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *