RECEPT | MRKVOVÝ DEZERT DO SKLENIČKY

Tento mrkvový dezert servírovaný ve skleničce měl na Instagramu obrovský úspěch, tak vám ho ukládám i sem na blog. Pokud jste ho už zkoušeli, víte, jak úžasně chutná. V opačném případě ho co nejdříve vyzkoušejte, budete ho milovat.

Korpus (na 4 porce):
  • 120 g mrkve
  • 40 g špaldové mouky
  • 30 g vanilkového proteinu
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 30 g erythritolu (příp. moučkového cukru)
  • 1 lžička citrónové kůry
  • 25 g vlašských oříšků
  • 50 ml mléka
  • 1 vejce
  • 20 g přepuštěného másla
Na krém:
  • 500 g tvarohu
  • 50 g vanilkového proteinu
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry
Na dozdobení:
  • maliny
  • pistácie (příp. vlašské ořechy)
Postup:
  1. Mrkev si nastrouháme najemno.
  2. V misce si smícháme mouku, protein, kypřicí prášek, skořici, erythritol, citronovou kůru a vlašské oříšky. V druhé misce smícháme mléko, povolené přepuštěné máslo a vejce. Tekuté suroviny smícháme se suchými a nakonec přidáme mrkev. Dortovou formu nebo pekáček si vyložíme pečicím papírem. Hotové těsto nalijeme do formy a pečeme na 175 stupňů cca 18-20 minut.
  3. Mezitím si v misce smícháme tvaroh, protein a citronovou kůru.
  4. Upečený korpus necháme vychladnout a poté ho natrháme na dno skleničky. Dáme vrstvu tvarohu a takto vrstvíme, dokud nemáme plnou skleničku.
  5. Nakonec přidáme maliny a nasekané pistácie.
Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *