RECEPT | NEPEČENÉ TARTALETKY S KRÉMEM Z BÍLÉ ČOKOLÁDY

Tartaletky jsou u nás velmi oblíbené. Můžete si je připravit snad na tisíc způsobů. Korpus může být pečený, nepečený, karamelový nebo třeba čokoládový. No a krém? Ten si můžete připravit také podle své chuti a o zdobení ani nemluvím. Dává to opravdu veliký prostor vaší fantazii. Určitě ale vyzkoušejte i tuto variantu s krémem z bílé čokolády.

POTŘEBUJEME

Na korpus:

  • 200g máslových sušenek (např. karamelových)
  • 100g másla (povoleného)

Na krém z bílé čokolády:

  • 180 ml smetany ke šlehání
  • 100 g bílé čokolády
  • 2 plátky želatiny
  • několik kapek vanilkového extraktu

Na čokoládový krém na zdobení:

  • 50 g hořké čokolády (cca 70 %)
  • 2-3 lžíce smetany ke šlehání
  • 30 g másla (povoleného)

Na dokončení:

  • hrst nasekaných pistácií
  • hrst borůvek
  1. Sušenky si pomocí sekacího nástavce (na přípravu jsem použila tyčový mixér Braun MultiQuick 9) umixujeme na prach a v míse do nich ručně zapracujeme povolené máslo. Hmotu natlačíme do formiček na dno i boky a dáme do lednice ztuhnout nejméně 1 hodinu. Z uvedeného množství vyšlo 6 větších tartaletek (o průměru cca 8 cm).
  2. Teď si připravíme krém. Do misky si dáme ledovou vodu a namočíme v ní 2 plátky želatiny. 80 ml smetany zahřejeme ve vodní lázni, přidáme do ní vymačkané plátky želatiny a vanilkový extrakt. Nakonec v ní rozpustíme i bílou čokoládu. V robotu si mezitím vyšleháme zbylých 100 ml smetany ke šlehání do tuha. Tu poté do vychladlé čokoládové hmoty zlehka zamícháme. Hotovou pěnu rozdělíme do tartaletek a necháme minimálně 2 hodiny vychladnout.
  3. Ve vodní lázni si rozpustíme hořkou čokoládu, do které přidáme smetanu ke šlehání. Do vyšší nádoby (například odměrky) si dáme povolené máslo a šleháme ho pomocí metly než nám začne trošku světlat. V tuto chvíli přidáme čokoládu a mixujeme dále. Hotový krém dáme do sáčku se zdobičkou a zdobíme jím vychlazené tartaletky. Nakonec tartaletky dozdobíme borůvkami a nasekanými pistáciemi.
Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *