,

RECEPT | DOMÁCÍ GRANOLA S KARAMELEM

Od nového roku jsem celkem radikálně změnila životní styl, tedy alespoň pro mě je ta změna veliká. Vím, že novoroční předsevzetí jsou tak trochu klišé, já ale asi nějaký odrazový můstek potřebuji. Nevydala jsem se žádnou extrémní cestou, jen jsem do svého jídelníčku přidala spoustu zeleniny, hodně omezila rafinovaný cukr a pečivo a přidala minimálně pětkrát v týdnu cvičení. Už po třech týdnech se cítím mnohem lépe. Recept na tuto úžasnou granolu jsem připravovala již loni, takže v něm najdete sladký karamel. Já si ji ale připravuji stále, jen vynechávám karamel. S bílým jogurtem je to pro mě skvělá svačina.

POTŘEBUJEME

  • 100 g ovesných vloček
  • 100 g ovesných vloček tenkých
  • 100 g lískových oříšků
  • 100 g kešu oříšků
  • 60 g plátků kokosu
  • 6 g skořice
  • 80 g křupavého karamelu (můžeme vynechat)
  • 50 g sekaných datlí
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • špetka soli
  1. Med a kokosový olej si necháme povolit.
  2. Lískové oříšky a kešu oříšky si posekáme nahrubo a smícháme s ostatními ingrediencemi.
  3. Pečeme na 130 stupňů cca 30 minut.
  4. Během pečení granolu hlídáme, aby se nám nepřipálila a můžeme ji v průběhu pečení lehce prohodit.
  5. Po upečení necháme hotovou granolu vychladnout a skladujeme v uzavíratelné sklenici.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

1 × four =