, ,

RECEPT | ZIMNÍ PUNČ

Vůně skořice a hřebíčku neodmyslitelně patří k zimnímu období. V tomto zimním punči je této překrásné vůně plno. Můžete zkusit variantu i bez cukru, která vám určitě také zachutná.

POTŘEBUJEME

  • 15 středních mandarinek
  • 250 g pomerančového džusu
  • 1 limeta
  • 10 hřebíčků
  • 2 celé skořice
  • 1 badyán
  • ¼ vanilkového lusku
  • 50 g třtinového cukru (můžete vynechat)
  • 150 ml pomerančového likéru Grand Marnier
  1. Mandarinky a limetu rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu, přidáme k nim do hrnce pomerančový džus, hřebíček, skořici, badyán, rozkrojený vanilkový lusk a třtinový cukr. Vše pomalu v hrnci svaříme. Poté necháme punč vychladnout, aby se vůně hezky rozvinuly.
  2. Nakonec do punče přidáme Grand Marnier a nalijeme ho do uzavíratelné láhve. Uchováváme v chladu.
Sdílet

2 comments on “RECEPT | ZIMNÍ PUNČ

  1. This is awesome enough! thanks

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

1 × 5 =