Pečená zelenina s krůtím masem a tymiánem
Pokud si chcete připravit něco opravdu lehkého a zdravého, pusťte se do pečené zeleniny. Je to také dobrá možnost, jak zpracovat zbylou zeleninu. A je jen na vás, jakou použijete. Tento recept je neskutečně variabilní.
POTŘEBUJEME
- 1 lilek (na kostičky)
- 1 malá cuketa (na kostičky)
- 1 červená cibule (na měsíčky)
- 5 žampionů (na čtvrtky)
- 100 g hlívy ústřičné (na kousky)
- 1 mrkev (na kolečka)
- 1 stroužek česneku (na plátky)
- 250 g krůtího masa (na nudličky)
- 4 brambory (na plátky)
- Olivový olej
- Koření dle chuti
- Sůl, pepř
- 3 snítky tymiánu
- 3 snítky rozmarýnu
Veškerou zeleninu si pokrájíme na dané tvary a nasypeme do vyššího plechu, který máme již trochu vylitý olivovým olejem. Přidáme i nakrájené maso a brambory. Vše dobře osolíme a opepříme. Já použila i trochu bylinkového koření od firmy Nahrin (můžete použít ale i třeba bylinkovou sůl nebo koření na grilovanou zeleninu). Vše dobře polijeme olivovým olejem a důkladně rukama promícháme. Nakonec přidáme snítky tymiánu a rozmarýnu. Pečeme na 180 stupňů asi 30-40 minut. Zeleninu dobře hlídáme, aby se nám nespálila a vždy, po několika minutách promícháme, aby se nám rovnoměrně opekla.
-
Celkové skóre
Hodnocení čtenáře: 2 Votes