Pečená zelenina

Pečená zelenina s krůtím masem a tymiánem

Pokud si chcete připravit něco opravdu lehkého a zdravého, pusťte se do pečené zeleniny. Je to také dobrá možnost, jak zpracovat zbylou zeleninu. A je jen na vás, jakou použijete. Tento recept je neskutečně variabilní.

POTŘEBUJEME

  • 1 lilek (na kostičky)
  • 1 malá cuketa (na kostičky)
  • 1 červená cibule (na měsíčky)
  • 5 žampionů (na čtvrtky)
  • 100 g hlívy ústřičné (na kousky)
  • 1 mrkev (na kolečka)
  • 1 stroužek česneku (na plátky)
  • 250 g krůtího masa (na nudličky)
  • 4 brambory (na plátky)
  • Olivový olej
  • Koření dle chuti
  • Sůl, pepř
  • 3 snítky tymiánu
  • 3 snítky rozmarýnu

Veškerou zeleninu si pokrájíme na dané tvary a nasypeme do vyššího plechu, který máme již trochu vylitý olivovým olejem. Přidáme i nakrájené maso a brambory. Vše dobře osolíme a opepříme. Já použila i trochu bylinkového koření od firmy Nahrin (můžete použít ale i třeba bylinkovou sůl nebo koření na grilovanou zeleninu). Vše dobře polijeme olivovým olejem a důkladně rukama promícháme. Nakonec přidáme snítky tymiánu a rozmarýnu. Pečeme na 180 stupňů asi 30-40 minut. Zeleninu dobře hlídáme, aby se nám nespálila a vždy, po několika minutách promícháme, aby se nám rovnoměrně opekla.

  • 5

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 1 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *