Mini Pavlova s citronovým krémem a ovocem
Ve třetím díle Letního vaření s Barčou a Romčou pro Fagor jsem si pro vás připravila letní dezert Mini Pavlova. Jako ozdobu můžete použít cokoli vás napadne. Já jsem pro tentokrát zvolila můj oblíbený citronový krém – Lemon Curd, domácí šlehačku a čerstvé ovoce.
POTŘEBUJEME
- 4 bílky
- 210 g moučkového cukru
- 15 g kukuřičného škrobu
- 2 lžičky bílého vinného octa
- kapka vanilkového extraktu
- špetka soli
Na ozdobu:
- citronový krém (recept :Lemon curd)
- 2 smetany ke šlehání
- čerstvé ovoce (borůvky, maliny)
- máta
1) Na pečící papír si nakreslete 10 koleček o velikosti zhruba 8 cm (mezi kolečky nechte větší rozestupy).
2) Předehřejte si troubu na 150 stupňů.
3) Bílky dejte do mísy, přidejte špetku soli a vyšlehejte do hustého sněhu. Během šlehání přidávejte postupně prosátý moučkový cukr. Ke konci přidejte vanilkový extrakt, škrob a vinný ocet.
4) Na nakreslená kolečka vytvořte rovnoměrně sněhové hromádky. Uprostřed nich udělejte mírné důlky.
5) V momentě, kdy do trouby dáte plechy, snižte teplotu na 120 stupňů. Během pečení neotvírejte troubu.
6) Sníh v troubě sušte 50-60 minut. Pavlova by měla být na povrchu křupavá, ale neměla by zhnědnout.
7) Po uplynutí doby vypněte troubu a nechte je uvnitř vychladnout.
8) Mezitím si ušlehejte šlehačku.
9) Mini Pavlovu ozdobte lžičkou lemon curd, lžící šlehačky, ovocem a mátou.
Na přípravu tohoto receptu byl použit Kuchyňský robot Fagor RT-643M.
-
Celkové skóre
Hodnocení čtenáře: 17 Votes
Recept na minipavlovu klapl 😀 – důkaz mají hosté v sobě a já ve fotogalerii.
Díky a pěkný den.
Majka
No tak to mám radost. Chci vidět fotku 🙂