, ,

Mini Pavlova s citronovým krémem a ovocem

Ve třetím díle Letního vaření s Barčou a Romčou pro Fagor jsem si pro vás připravila letní dezert Mini Pavlova. Jako ozdobu můžete použít cokoli vás napadne. Já jsem pro tentokrát zvolila můj oblíbený citronový krém – Lemon Curd, domácí šlehačku a čerstvé ovoce.

POTŘEBUJEME

  • 4 bílky
  • 210 g moučkového cukru
  • 15 g kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky bílého vinného octa
  • kapka vanilkového extraktu
  • špetka soli

Na ozdobu:

  • citronový krém (recept :Lemon curd)
  • 2 smetany ke šlehání
  • čerstvé ovoce (borůvky, maliny)
  • máta

1) Na pečící papír si nakreslete 10 koleček o velikosti zhruba 8 cm (mezi kolečky nechte větší rozestupy).

2) Předehřejte si troubu na 150 stupňů.

3) Bílky dejte do mísy, přidejte špetku soli a vyšlehejte do hustého sněhu. Během šlehání přidávejte postupně prosátý moučkový cukr. Ke konci přidejte vanilkový extrakt, škrob a vinný ocet.

4) Na nakreslená kolečka vytvořte rovnoměrně sněhové hromádky. Uprostřed nich udělejte mírné důlky.

5) V momentě, kdy do trouby dáte plechy, snižte teplotu na 120 stupňů. Během pečení neotvírejte troubu.

6) Sníh v troubě sušte 50-60 minut. Pavlova by měla být na povrchu křupavá, ale neměla by zhnědnout.

7) Po uplynutí doby vypněte troubu a nechte je uvnitř vychladnout.

8) Mezitím si ušlehejte šlehačku.

9) Mini Pavlovu ozdobte lžičkou lemon curd, lžící šlehačky, ovocem a mátou.

 

Na přípravu tohoto receptu byl použit Kuchyňský robot Fagor RT-643M.

  • 4.9

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 5 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *