Focaccia s olivami a tymiánem
Mám tu pro vás aktualizovaný recept na foccaciu, který jsem doplnila o variantu se sušenými rajčaty a rozmarýnem. Pokud jednou focacciu zkusíte, budete si ji pak připravovat pořád 😉 A jako překvapení mám pro vás video, které vám určitě vaření usnadní.
POTŘEBUJEME
- 250 g hladké mouky
- 10 g droždí
- 2 dcl vlažné vody
- Mořská sůl
- Kvalitní olivový olej
- varianta
- Čerstvý tymián
- Zelené nebo černé olivy
2. varianta
- Čerstvý rozmarýn
- Sušená rajčata
Ve vlažné vodě rozpustíme droždí. Postupně do směsi přimícháváme prosátou mouku. Vzniklou směs necháme zpracovat kuchyňským robotem. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme zhruba hodinu vykynout. Pokud máte více času, můžete ho jednou srazit a nechat vykynout ještě jednou. Mezitím si nakrájíme olivy a rajčata na tenké plátky a ze snítky si otrháme jednotlivé lístky tymiánu a rozmarýnu. Plech si vyložíme pečícím papírem a vytvarujeme na něj těsto. Poté těsto pokapeme olivovým olejem, posolíme hrubozrnnou solí a dobře vše do těsta vetřeme. Jednu placku posypeme plátky oliv a tymiánem, druhou rajčaty a rozmarýnem. Pečeme přibližně 15 minut na 200 stupňů.
Focacciu můžeme podávat jen tak samotnou nebo jako přílohu k masu.
-
Celkové skóre
Hodnocení čtenáře: 14 Votes