,

Focaccia s olivami a tymiánem

Mám tu pro vás aktualizovaný recept na foccaciu, který jsem doplnila o variantu se sušenými rajčaty a rozmarýnem. Pokud jednou focacciu zkusíte, budete si ji pak připravovat pořád 😉 A jako překvapení mám pro vás video, které vám určitě vaření usnadní.

POTŘEBUJEME

  • 250 g hladké mouky
  • 10 g droždí
  • 2 dcl vlažné vody
  • Mořská sůl
  • Kvalitní olivový olej
  1. varianta
  • Čerstvý tymián
  • Zelené nebo černé olivy

2. varianta

  • Čerstvý rozmarýn
  • Sušená rajčata

Ve vlažné vodě rozpustíme droždí. Postupně do směsi přimícháváme prosátou mouku. Vzniklou směs necháme zpracovat kuchyňským robotem. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme zhruba hodinu vykynout. Pokud máte více času, můžete ho jednou srazit a nechat vykynout ještě jednou. Mezitím si nakrájíme olivy a rajčata na tenké plátky a ze snítky si otrháme jednotlivé lístky tymiánu a rozmarýnu. Plech si vyložíme pečícím papírem a vytvarujeme na něj těsto. Poté těsto pokapeme olivovým olejem, posolíme hrubozrnnou solí a dobře vše do těsta vetřeme. Jednu placku posypeme plátky oliv a tymiánem, druhou rajčaty a rozmarýnem. Pečeme přibližně 15 minut na 200 stupňů.

Focacciu můžeme podávat jen tak samotnou nebo jako přílohu k masu.

  • 4.7

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 14 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *