Lososový tatarák s opečenými toasty
Nejlepším způsobem, jak využít zbytky lososa, je lososový tatarák. Potěšíte jím nejen sebe, ale i nečekanou návštěvu 🙂
POTŘEBUJEME
- 200 g čerstvého lososa
- 1-2 malé šalotky
- 2 plody kapary
- Šťáva z citrónu
- 1 lžička dijonské hořčice
- Sůl
- Čerstvě namletý pepř
- 4 plátky toastového chleba
- Přepuštěné máslo
1) Lososa zbavíme kůže, nakrájíme na co nejjemnější kostičky a dáme do misky. Přidáme najemno nakrájenou šalotku a nasekané plody kapary (kterým odstraníme nejdříve stopku). Do misky přidáme pár kapek citrónové šťávy, dijonskou hořčici a směs osolíme a opepříme podle chuti.
2) Na pánvi si na rozpáleném přepuštěném másle opečeme dozlatova tousty.
-
Celkové skóre
Hodnocení čtenáře: 3 Votes