Červená řepa s balzamikovým krémem a mozzarellou
Poslední dobou nemám moc času na přidávání nových receptů (to se ale budu snažit během příštích týdnů napravit). Připravujeme se totiž na Gastrofest v Českých Budějovicích, který mne momentálně ještě s mou prací zaměstnává na 200 %. Mám tu ale v zásobě jednoduchý recept na lehkou večeři. A když si ještě řepu uvaříte den dopředu, máte večeři během pěti minut hotovou. A co je důležité, řepa je neskutečně zdravá.
POTŘEBUJEME
- 2 střední červené řepy
- 1 mozzarella
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce balzamikového krému
- Vločková sůl
- Čerstvě mletý pepř
- 2 hrsti rukoly
1) Červenou řepu si uvaříme ve vodě (záleží na velikosti, já vařím střední řepu zhruba 1 hodinu).
2) Mezitím si připravíme zálivku. Smícháme med, olivový olej a balzamikový krém. Tuto směs pak podle chuti osolíme a opepříme.
3) Uvařenou červenou řepu si oloupeme a nakrájíme. Řepu vhodíme do misky se zálivkou a promícháme. Na talíř si dáme rukolu, kterou poklademe červenou řepou a natrhanou mozzarellou. Nakonec vše posolíme vločkovou solí.
-
Celkové skóre
Hodnocení čtenáře: 15 Votes