Červená řepa s balzamikovým krémem a mozzarellou
,

Červená řepa s balzamikovým krémem a mozzarellou

Poslední dobou nemám moc času na přidávání nových receptů (to se ale budu snažit během příštích týdnů napravit). Připravujeme se totiž na Gastrofest v Českých Budějovicích, který mne momentálně ještě s mou prací zaměstnává na 200 %. Mám tu ale v zásobě jednoduchý recept na lehkou večeři. A když si ještě řepu uvaříte den dopředu, máte večeři během pěti minut hotovou. A co je důležité, řepa je neskutečně zdravá.

POTŘEBUJEME

  • 2 střední červené řepy
  • 1 mozzarella
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového krému
  • Vločková sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • 2 hrsti rukoly

1) Červenou řepu si uvaříme ve vodě (záleží na velikosti, já vařím střední řepu zhruba 1 hodinu).

2) Mezitím si připravíme zálivku. Smícháme med, olivový olej a balzamikový krém. Tuto směs pak podle chuti osolíme a opepříme.

3) Uvařenou červenou řepu si oloupeme a nakrájíme. Řepu vhodíme do misky se zálivkou a promícháme. Na talíř si dáme rukolu, kterou poklademe červenou řepou a natrhanou mozzarellou. Nakonec vše posolíme vločkovou solí.

  • 4.2

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 15 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *