Kuskus s krútím masem

Kuskus s krůtím masem

Máme tu další rychlý recept ze série receptů „na skok v kuchyni“ 😉 . Kuskus je těstovina ve tvaru drobných kuliček, která se vyrábí ze semoliny. Jeho příprava je velmi jednoduchá. Kuskus se nevaří, pouze se zalije vroucí vodou nebo vývarem. Mezitím si stihnete připravit ostatní suroviny a pak už jen jednoduše vše zamícháte dohromady. Nesmírnou výhodou tohoto jídla je i to, že ho můžete zamrazit.

POTŘEBUJEME

  • 500 g kuskusu (může být i celozrnný)
  • 4 šalotky
  • 150 g anglické slaniny
  • 250 g krůtích prsou
  • 1 plechovka kukuřice Bonduelle
  • 3 jarní cibulky
  • 2 střední mrkve
  • Přepuštěné máslo

 

  1. Na lžíci přepuštěného másla si osmahneme nadrobno pokrájenou šalotku. Až nám trochu zezlátne, přidáme slaninu a vysmažíme do křupava. Mezitím si na drobné kostičky nakrájíme krůtí maso a přidáme na pánev. Maso necháme opéct tak, aby získalo trochu hnědou barvu.
  2. V hrnci si připravíme kuskus dle návodu na obalu. Já doporučuji místo vody dát vývar, případně do vody přidávám trochu Concentrated Beef Stock z Marks and Spencer.
  3. Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky Julienne (já na to používám speciální škrabku od Tescomy) a jarní cibulku na tenká kolečka. V tuto chvíli na pánev vhodíme mrkev a necháme chvilku, než nám mrkev změkne. Nakonec přidáme na posledních několik minut jarní cibulku a kukuřici.
  4. Posledním krokem je smíchání hotového kuskusu a směsi zeleniny a masa.

Poznámka: Toto jídlo můžete zamrazit a použít, až se vám nebude chtít vařit 😉

 

  • 5

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 3 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

7 − 4 =