Čerstvé tagliatelle se sušenými rajčaty, baby špenátem a nivou
Přijíždíte stejně jako já z práce domů pozdě večer a doma na vás čeká hladová druhá polovička nebo děti? Pak tu pro vás mám recept, který zvládnete do 20 minut. Já jsem v receptu zvolila těstoviny čerstvé, pokud ale máte doma sušené těstoviny, můžete do tohoto receptu použít bez problému sušené.
POTŘEBUJEME
- 250 g čerstvých tagliatelle
- 2 šalotky
- 150 g anglické slaniny
- 100 g baby špenátu
- 100 g nivy
- 5 sušených rajčat
- sůl
- Šalotku si nakrájíme na drobno a anglickou slaninu na kostičky. Obojí vhodíme na pánev a opečeme dozlatova.
- Mezitím si dáme vařit vodu na těstoviny, kterou osolíme.
- Když máme slaninu se šalotkou opečenou, vhodíme na pánev i špenát. Ve chvíli, kdy nám špenát zavadne, přidáme sušená rajčata a pánev odstavíme z plotny.
- Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Ve správný čas je slijeme, ale trochu vody z těstovin si ponecháme.
- Uvařené těstoviny vhodíme na pánev a promícháme se směsí. Nakonec vhodíme do těstovin i na kostičky nakrájenou nivu a dobře promícháme. Pokud jsou těstoviny hodně suché, použijeme na ně trochu vody z těstovin, která nám zbyla.
Poznámka: Kdo nemá v oblibě nivu, může ji nahradit například strouhaným parmazánem.
-
Celkové skóre
Hodnocení čtenáře: 4 Votes
receptík