Kuřecí kousky s ananasem
V poslední době mi spousta lidí říká, že je pro ně vaření jen povinností. Prý mě obdivují za to, že dokážu stát za plotnou i několik hodin. Jenže to je také tím, že já vařit nemusím, proto vařím s radostí. A nemyslete si, také jsou dny, kdy se mi do toho vůbec nechce. Dnes tu mám pro vás jednu rychlovku. Jedná se o úplně obyčejné jídlo, ale myslím si, že mnohým z vás bude chutnat.
POTŘEBUJEME
- 600 g kuřecích nebo krůtích prsou
- Sůl
- Čerstvě namletý pepř
- 100 g kukuřičného škrobu
- 3 vejce
- Olej na smažení
- 200 ml čerstvě vymačkané šťávy z ananasu (můžete použít i ananasový džus)
- 100 g třtinového cukru
- 80 ml kvalitní sójové omáčky (Kikkoman)
- 1 lžička drceného česneku
- ½ lžíce kukuřičného škrobu
- 1 nasekaná červená paprika
- 250 g ananasu (nakrájeného na drobné kousky)
- 2 jarní cibulky (na kolečka)
1) Kuřecí (krůtí) prsa očistíme a nakrájíme na kostičky. Poté v misce osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.
2) Troubu si předehřejeme na 160 stupňů.
3) Do mísy si nasypeme kukuřičný škrob a dáme do něj kousky masa. Důkladně promícháme, aby byly kousky obalené škrobem.
4) Poté si v jiné míse zlehka rozšleháme vejce. V nich poté namáčíme maso, které na oleji osmahneme dozlatova. Usmažené kousky umístíme do střední zapékací mísy.
5) Mezitím si v míse smícháme šťávu z ananasu, třtinový cukr, sojovou omáčku, česnek a kukuřičný škrob. Do této směsi přidáme nasekanou červenou papriku, nakrájený ananas a jarní cibulky. Vše poté nalijeme do zapékací mísy na maso a pečeme 50-60 minut.
6) Zhruba každých deset minut směs promícháme.
7) Podáváme s rýží.