Polníček s granátovým jablkem a slunečnicovými semínky

Granátové jablko je plodem granátovníku obecného, který můžeme vidět především ve Středomoří. Toto zajímavé ovoce se používá ve studené kuchyni, jeho šťavnatá semínka především do salátů. Hojně se ale využívá i šťáva z granátového jablka. Určitě znáte sirup grenadina, který se používá jako přísada do koktejlů. A jaké má granátové jablko léčivé účinky? Snižuje riziko vzniku rakoviny, je efektivním antioxidantem, upravuje zažívání a trávení a především snižuje hladinu „špatného“ cholesterolu.

A nakonec ještě jedna otázka. Víte, kolik semínek průměrně obsahuje jedno granátové jablko? Pokud jste ještě ve své kuchyni tuto plodinu nevyzkoušeli, mám tu pro vás recept, který zvládnete během 10 minut.

POTŘEBUJEME

  • polníček (můžeme použít i směs salátů – rukola, polníček, atd.)
  • 2 lžíce balzamikového krému
  • šťáva z půlky pomeranče
  • 2 lžíce medu
  • himalájská sůl
  • 1 granátové jablko
  • hrst slunečnicových semínek
  • přepuštěné máslo

1) V misce si smícháme balzamikový krém se šťávou z pomeranče, med a himalájskou sůl. Zálivku promícháme s polníčkem.
2) Na pánvi si rozpustíme trochu přepuštěného másla, na kterém zlehka osmahneme slunečnicová semínka.
3) Na talíř naservírujeme promíchaný polníček, který zasypeme granátovým jablkem a slunečnicovými semínky.

  • 5

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 2 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *