Fusion Restaurant Vrchlabí
Kdo by to byl řekl, že ve městě, které čítá necelých 13 tisíc obyvatel, můžete čekat tři restaurace na velmi dobré úrovni, které by mohly konkurovat kvalitním pražským restauracím. Měla jsem tu možnost vyzkoušet všechny tři, ale ze všech nejvíc mne oslovila restaurace Fusion, která svým konceptem láká k návštěvě nejen místní obyvatele, ale i vzdálenější nadšence gastronomie. Věřte tomu, že kvůli tomuto gastronomickému zážitku, budete ochotni přijet i z velké dálky.
Restaurace se nachází na vrchlabské hlavní třídě, takže její umístění je dost strategické na to, aby nalákalo nejen místní obyvatele města. Otevření restaurace proběhlo v prosinci 2014 a v letošním lednu se dočkalo dalšího rozšíření, takže ke stávajícím 45 místům, které jsou v hlavní části restaurace, přibylo ještě dalších 20 míst. Restauraci můžete navštívit v rámci oběda, kde si můžete za neskutečných 145 Kč dát denní menu, které je každý den jiné. V ceně máte polévku, hlavní chod a ještě dezert. Pokud máte pocit, že celé menu nezvládnete, je možné si jednotlivé chody objednat samostatně. Pokud si restauraci přidáte na Facebooku, budou vás každý den lákat s denní nabídkou. A to je pro mne, momentálně bydlící více jak 100 km daleko od Vrchlabí, každodenní utrpení 🙂
Novinkou v rámci zimní sezóny jsou sobotní večery se sushi, které executive chef Lukáš Čížek připravuje přímo před svými hosty.
Za svůj rok působení tým restaurace Fusion vyzkoušel i degustační večery. Za velmi přijatelnou částku máte možnost ochutnat několikachodové menu, ve kterém můžete najít například pošírovaného humra, konfitované telecí líčko, zauzené kachní carpaccio nebo konfitovanou hovězí loupanou plec.
A kdo za tím vším stojí? Lukáš Čížek, aktuálně spolumajitel a executive chef v restauraci Fusion, pro kterého je gastronomie jeho životní láskou. Již ve svých 25 letech se stal šéfkuchařem v Orea Hotelu Arnika ve Špindlerově Mlýně a několik let poté pak pracoval v dnes již konkurenční restauraci La Petit France. Jeho píle a touha se neustále zdokonalovat přivádí jeho jídla k naprosté dokonalosti. Proto šel po tolika letech praxe správnou cestou a otevřel si vlastní restauraci.
Během mé návštěvy Vrchlabí jsem navštívila Fusion dvakrát, jednou se svojí sestrou Martinou a podruhé s celou naší famílií včetně kamarádů, kteří s námi trávili dovolenou na horách, takže jsme z a la carte ochutnali téměř všechny pokrmy.
Roastbeef plněný křenovým mousse s bramborovou gratinkou a marinovaným krémovým žampionem. Grilované krevety s wasabi majonézou a thajským salátkem.
Panenka sous-vide s francouzskými bramborami Grenaille, batátové pyré, glazírované kapustičky, sezónní zelenina a hříbkové demi-glace.
Pošírovaná chobotnice s hráškovým pyré, kapustou, kořenovou zeleninou, kroketami z jasmínové rýže a lehce pikantní rybí omáčkou se šafránem.
Borůvkové Créme Brullé s italskou čokoládovou zmrzlinou a pistáciovou drobenkou.
Carpaccio z hovězí svíčkové s bazalkovým pestem, oříšky, glazírovanými rajčátky, redukcí
z balsamico octa, hoblinkami parmezánu a malým trhaným salátkem.
Konfitované telecí Ossobuco s šafránovým pyré, kapustou, kořenovou zeleninou a omáčkou z rajčat a bylinek.
Od poloviny ledna připravil tým restaurace Fusion nový jídelní lístek, který si můžete zde prohlédnout.
Pokud se budete pohybovat v okolí Vrchlabí, tak si udělejte chvilku času a přijďte strávit příjemné chvíle do této skvělé restaurace. Lukáš Čížek je totiž jeden z nejkreativnějších šéfkuchařů co znám a jeho tým pracuje pod jeho vedením na vysoké úrovni.
-
Celkové skóre
Hodnocení čtenáře: 23 Votes