Fingerfood

Fingerfood: Losos s avokádem na míchaném salátku

Poslední dobou nejraději připravuji fingerfood. Udělám vždy několik druhů a návštěva si může ochutnat, na co má zrovna chuť. Jedná se o velmi jednoduchý recept, který máte připravený během deseti minut.

POTŘEBUJEME

  • 100 g filetu lososa
  • 1/4 avokáda
  • 1 šalotka
  • 1 lžička kvalitní dijonské hořčice
  • 1 lžička kaparů
  • Několik kapek citronové šťávy
  • Sůl
  • Čerstvě namletý pepř
  • Mix salátů
  • Celozrnná bagetka (bezlepková)
  • Přepuštěné máslo

 

  1. Lososa a šalotku si posekáme nadrobno a smícháme v misce. Avokádo rozmačkáme vidličkou a přidáme ke směsi.
  2. Do misky přidáme dijonskou hořčici, posekané kapary a zakápneme citronovou šťávou. Nakonec vše osolíme a opepříme dle vlastní chuti.
  3. Tuto směs servírujeme na fingerfood lžičky, na které dáme nejdříve trochu salátku a poté lžičku lososa.
  4. Vše podáváme s bagetkou opečenou na přepuštěném másle. Pokud chceme bezlepkovou variantu pokrmu, použijeme bezlepkovou bagetku.
  • 5

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 3 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

13 − pět =