Domácí granola
Každé ráno vstávám pozdě a pospíchám do práce. Proto mám vždy doma připravenou granolu, kterou jen nasypu do jogurtu a mám z toho vydatnou a rychlou snídani.
POTŘEBUJEME
- 250 g ovesných vloček (v případě bezlepkové diety použijte bezlepkové vločky)
- 100 g mandlí (nasekaných na kousky)
- 100 g slunečnicových semínek
- 2 velké lžíce medu
- 2 lžíce kokosového oleje
- 3 lžíce dětské přesnídávky (můžeme nahradit 100 ml pomerančového džusu)
- 2 lžičky citrónové nebo limetkové marmelády (nemusí být)
- 50-100 g třtinového cukru (podle toho, jak chceme mít granolu sladkou)
- 1 lžička soli
- ½ lžičky skořice
- špetka chilli
- 100 g brusinek
- 50-100 g rozinek
V míse si smícháme ovesné vločky, nasekané mandle a slunečnicová semínka. Ke směsi přidáme med, olej, přesnídávku, marmeládu, cukr, sůl, skořici a chilli a důkladně (nejlépe rukama) promícháme. Směs si dáme na plech předem vymazaný kokosovým olejem a rovnoměrně po celém plechu rozložíme. Pečeme v předem rozehřáté troubě na 160 °C. Celkem pečeme asi 25 minut. Po 15 minutách pečení směs promícháme a po dalších pěti ještě jednou. Směs po uplynulých 25 minutách vyndáme a necháme vychladnout. Nakonec do granoly přidáme brusinky a rozinky (ty nepečeme, aby se nám nespálily).
-
Celkové skóre
Hodnocení čtenáře: 11 Votes