Ciabatta s opečenou slaninou
Pokud přijdete domů pozdě z práce, je tato ciabatta rozhodně dobrým řešením. Máte ji hotovou cca za 20 minut a je to neskutečná dobrota.
POTŘEBUJEME
- 2 ciabatty
- 10 dkg anglické slaniny
- 2 plátky cheddaru
- 2 plátky šunky
- 2 jarní cibulky
- Hrst polníčku
- Dijonská hořčice
- Přepuštěné máslo (Ghí)
- 80 ml zakysané smetany
- lžíce kaparů
- sůl, pepř
Do rozpálené trouby na 160 stupňů dáme na pečící papír slaninu. Opékáme do tmavě hněda, aby byla pěkně křupavá (trvá to cca 10 minut). Mezitím si připravíme dresink. Smícháme zakysanou smetanu s pokrájenými kapary, osolíme a opepříme. Na pánvi si rozpustíme lžičku přepuštěného másla a zlehka na něm opečeme nakrájenou jarní cibulku. Cibulku si přendáme do mističky a na pánev dáme opéct rozříznuté ciabatty. Opečeme je z vnitřních stran opět na přepuštěném másle. Poté už začínáme vrstvit. Na spodní stranu ciabatty namažeme dijonskou hořčici, na ni dáme plátek šunky, plátek chedaru, posypeme opečenou jarní cibulkou a slaninou. Horní polovinu pomažeme zakysanou smetanou, poklademe polníčkem. Horní polovinu překlopíme na spodní. Podáváme překrojené na půl.
-
Celkové skóre
Hodnocení čtenáře: 4 Votes