Krůtí špízy

Krůtí špízy s hoisin omáčkou a glazovanými baby karotkami

Tak a je tu další recept na špízy. Tentokrát s lehkou jarní přílohou. Recept můžeme doplnit třeba o šalvějový dip, který jsme již použili v předchozích receptech.

POTŘEBUJEME

Špízy:

  • 500 g krůtího masa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce hoisin omáčky
  • 1 lžíce tmavé sojové omáčky
  • 200 ml kokosového krému
  • ¼ chilli papričky
  • ½ limety
  • Sůl, pepř

Baby karotky:

  • 300 g baby karotek
  • 50 g másla
  • 1 lžíce javorového sirupu (můžeme nahradit třtinovým cukrem)
  • Citron
  • Tymián
  • Sůl

Nejdříve si připravíme marinádu pro maso na špízy. Ve větší misce smícháme olivový a sezamový olej, přidáme hoisin a sojovou omáčku a dobře promícháme, aby se suroviny spojily. Do směsi vymačkáme šťávu z limetky a nasekáme do ní nadrobno chilli papričku. Nakonec přidáme kokosový krém. Směs důkladně promícháme a dle chuti osolíme a opepříme. Maso si nakrájíme na co nejdelší nudličky a vložíme do marinády. Necháme marinovat alespoň 2 hodiny.

Na baby karotky si v pánvi rozpustíme máslo. Pokud máme doma přepuštěné máslo, použijeme určitě přepuštěné. Necháme ho trochu rozpálit a vhodíme na něj baby karotky. Mrkve stále promícháváme, aby se rovnoměrně propekly. Asi po 3 minutách zalijeme javorovým sirupem a zakápneme trochou citronu. Teď je správný čas mrkve osolit a přidat tymián. Pokud máme málo tekutiny, můžeme mrkve podlít vodou. Já mrkve opékala zhruba 15 minut. Chce to ale průběžně ochutnávat. Já je nechala trochu tvrdší na skus, tak je máme nejraději.

Těsně před podáváním napichujeme nudličky na namočená bambusová napichovátka metodou „cik-cak“. Pokud tuto metodu neznáte, napište do zpráv a já podrobněji vysvětlím. Špízy opékáme na dobře rozpáleném grilu zhruba 5-8 minut (záleží ale na použitém grilu). Špízy podáváme s glazovanými baby karotkami.

  • 5

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 2 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *