,

Bezlepkový švestkový crumble

Tento rychlý a velmi lahodný dezert ve vás vyvolá vzpomínky na pozdní léto, kdy si můžete nasbírat čerstvé švestky přímo ze stromu. Vy ale nemusíte čekat až do léta a švestkový crumble si můžete vychutnat hned.

POTŘEBUJEME

Ovocná směs:

  • 400 g švestek půlených mražených Dione
  • 200 g borůvek mražených
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • šťáva z půlky citrónu
  • 3 lžíce Grand Marnier
  • 50 g třtinového cukru
  • ½ lžičky citrónové kůry

Drobenka:

  • 100 g  másla
  • 100 g  ovesných vloček bezlepkových
  • 50 g  strouhaného kokosu
  • 50 g  plátkových mandlí
  • 50 g  mletých mandlí
  • 90 g  třtinového cukru
  • ½  lžičky skořice
  • špetka hřebíčku
  • špetka soli
  1. Švestky si nakrájíme na čtvrtky a smícháme s ostatními surovinami na ovocnou směs.
  2. Všechny suroviny na drobenku dáme do druhé mísy a důkladně zpracujeme prsty.
  3. Zapékací misky si vymažeme máslem a naplníme ovocnou směsí, na kterou nakonec nasypeme drobenku.
  4. Pečeme na 180 stupňů zhruba 20 minut.

Sdílet

2 comments on “Bezlepkový švestkový crumble

  1. Robievam pravidelne v rôznych kombináciách, ale slivkový mám najradšej 🙂

    • A jaké kombinace ještě děláte? Mě opravdu zaujala tato kombinace švestek a borůvek 🙂

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *