,

Slané tartaletky se špenátem

Chcete připravit pro návštěvu něco opravdu lahodného, rychlého a přitom zdravého? Tyto slané tartaletky jsou k tomu jako stvořené. Základem je mrkvové těsto, které můžete naplnit vaší oblíbenou směsí surovin.

POTŘEBUJEME

Na těsto:

  • 2 vejce velikosti M
  • 6 lžic kvalitního olivového oleje
  • 120 g jemně nastrouhané mrkve
  • 100 g jemných vloček Emco (rozemletých)
  • 140 g celozrnné mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • sůl

Náplň:

  • 4 šalotky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 80 g baby špenátu
  • sůl
  • mletý pepř
  • 8-10 sušených rajčat
  • 200 ml mléka (sojového)
  • 2 vejce
  • 100 g sýru Leerdammer
  • hrstka piniových oříšků na ozdobu
  1. Do robota si dáme vejce s olivovým olejem a necháme prošlehat plochým nástavcem. Po chvíli přidáme nastrouhanou mrkev, najemno rozemleté vločky, mouku, prášek do pečiva a sůl dle chuti.
  2. Zpracované těsto si rozdělíme na osm dílů a vytvarujeme z každé části na pomoučeném válu kolečka, kterými plníme tartaletky.
  3. Pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů 10 minut.
  4. Mezitím si připravíme náplň. Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku do zlatova. Přidáme pokrájený baby špenát a směs osolíme, opepříme a necháme špenát zavadnout. Nakonec přidáme nasekaná sušená rajčata a necháme vychladnout.
  5. V míse si smícháme mléko s vejci a na drobné nudličky nakrájeným sýrem a přidáme ke špenátové směsi.
  6. Upečené tartaletky plníme vzniklou náplní a pečeme na 175 stupňů 15-20 minut.

 

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *