Avokádový tatarák

Avokádový tatarák

Po odpočinkovém víkendu stráveném na chatě na Slapech jsme se vrátili do Prahy a jako každou neděli se mi už nechtělo připravovat nic složitého k večeři. A to se po mně cestou z chaty ještě vyžadovala (jako obvykle) čokoládová pěna. Nakonec jsem využila dvě pěkně zralá avokáda a přípravila tuto lehkou a rychlou večeři.

POTŘEBUJEME

  • 2 zralá avokáda
  • 1 malá červená cibule nebo šalotka
  • 1/4 limety (vymačkaná šťáva)
  • 3 sušená rajčata
  • 1 lžíce kaparů
  • Chilli paprička (malý kousek)
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • Sůl, pepř
  • Bagetky k podávání

Avokáda oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na drobné kostičky. Ihned po nakrájení zakápneme šťávou z limety, aby nám avokádo nezhnědlo. Směs důkladně promícháme. Sušená rajčata, chilli papričku i kapary si nakrájíme nadrobno a přidáme do směsi. Nakonec přimícháme i dijonskou hořčici a dle chuti osolíme a opepříme.

Na pánvi si na přepuštěném másle opečeme narychlo bagetky, které lehce posolíme. Avokádový tatarák podáváme nejlépe na rukolovém základu a s opečenými bagetkami.

  • 4.9

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 4 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *