Avokádový tatarák
Po odpočinkovém víkendu stráveném na chatě na Slapech jsme se vrátili do Prahy a jako každou neděli se mi už nechtělo připravovat nic složitého k večeři. A to se po mně cestou z chaty ještě vyžadovala (jako obvykle) čokoládová pěna. Nakonec jsem využila dvě pěkně zralá avokáda a přípravila tuto lehkou a rychlou večeři.
POTŘEBUJEME
- 2 zralá avokáda
- 1 malá červená cibule nebo šalotka
- 1/4 limety (vymačkaná šťáva)
- 3 sušená rajčata
- 1 lžíce kaparů
- Chilli paprička (malý kousek)
- 1 lžička dijonské hořčice
- Sůl, pepř
- Bagetky k podávání
Avokáda oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na drobné kostičky. Ihned po nakrájení zakápneme šťávou z limety, aby nám avokádo nezhnědlo. Směs důkladně promícháme. Sušená rajčata, chilli papričku i kapary si nakrájíme nadrobno a přidáme do směsi. Nakonec přimícháme i dijonskou hořčici a dle chuti osolíme a opepříme.
Na pánvi si na přepuštěném másle opečeme narychlo bagetky, které lehce posolíme. Avokádový tatarák podáváme nejlépe na rukolovém základu a s opečenými bagetkami.
-
Celkové skóre
Hodnocení čtenáře: 8 Votes