ANTIDEGUSTACE aneb Zážitková degustace s párováním vína a jídla
Minulý čtvrtek jsme se přítelem vydali na Antidegustaci od společnosti www.ocenenavina.cz. Jedná se o tzv. zážitkovou degustaci, kde si vyzkoušíte párování vína a francouzských sýrů, prémiových uzenin nebo třeba sushi. Nakonec došlo i na neobvyklou kombinaci vína a čokolády. Ale nebudu předbíhat.
Degustace měla začít v 19:00, takže těsně po šesté hodině vyrážíme z našeho bytu na Smíchově. Stačí nám nasednout na metro na linku B a již za chvíli vystupujeme na zastávce Českomoravská. Odtud už to je jen několik set metrů a ocitáme se v Kovanecké ulici. Ochutnávka se koná v pro tyto účely uzpůsobeném bytě.
Ve dveřích nás přivítá milý sommeliér Vláďa a my se jdeme seznámit s dalšími účastníky degustace. Celkem nás je 10 osob, což je opravdu příjemný počet. Degustace začala tím, že nám Vláďa představil sám sebe a projekt Oceněná vína. Nejvíce nás ale všechny zajímalo, jak se k této zajímavé práci dostal. Pro mne bylo velkou zajímavostí, že během roku ochutná přes 1500 vín. A pak už jsme začali s ochutnávkou.
Zde je výčet vín, které jsme ochutnali a postupně napárovali se sushi, francouzskými sýry, prémiovými uzeninami a čokoládou.
- Cava Brut, GRIMAU
- Sauvignon Blanc 2014, domaine Francois Cartier, Touraine, Loira
- Sauvignon Blanc 2014, Dashwood
- Chardonnay 2014, Les Tannes en Occitaine
- Bourgogne Chardonnay les Dressoles 2013, André Goichot
- Serna Imperial Crianza 2012, Rioja
- MICINA Nero di Avola , Sicílie
- Cabernet Sauvignon 2014 , La Villette
- Nine Stones Shiraz 2013, Barossa
Nebyla to pouze ochutnávka vín s párováním jídla. Dozvěděli jsme se tu i spoustu zajímavostí, třeba jak se provádí sabráž, jaké skleničky jsou správné na jaké víno nebo jakou čokoládu lze použít k párování s vínem.
Pokud máte rádi víno, rozhodně vám doporučuji tuto degustaci navštívit. Zažijete příjemný večer v dobré společnosti, na který budete dlouho vzpomínat a ze kterého si odnesete mnoho nových poznatků nejen o vínech.
-
Celkové skóre
Hodnocení čtenáře: 2 Votes