Víkend plný pohody a dobrého jídla

Jak již všichni asi moc dobře víte, protože jsem se snažila vše sdílet na Insta Stories, tento víkend byl pro mě plný pohody a dobrého jídla. Během soboty a neděle jsem zvládla tři blogerské akce. A i když jsem měla strach z toho, že budu v neděli úplně vyřízená, všechny akce byly velmi vydařené.

Sobotní ráno bylo jako každé jiné. I když si teď trochu vymýšlím, protože málokdy se mi s manželem stane, že máme volný víkend a trávíme ho spolu doma. Takže jsme si dali společnou snídani, ale ihned po snídani jsem začala připravovat cukroví na druhý den. Čekal mě totiž Christmas Brunch v The Senses. Dvě hodiny, které jsem měla na přípravu utekly jako voda a já se po dopečení dvou druhů cukroví vrhla hned na rychlý oběd. V jednu už jsem totiž měla být na kurzu vaření v Ola Kala. Na této akci se nás sešlo asi deset blogerek. Většinu holek jsem ještě neznala, ale potkala jsem se tam po delší době s Domčou z Pieces of my world a s Míšou z Yummy Mummy Foodie. O vaření se postarala Karolína Kamberská, která si pro nás připravila tři chody. Vařily jsme společně kapra s ořechovou drobenkou a šťouchanými bramborami s křenem, jako polévku smetanový krém z lososa s koprem a išelské dortíčky. Kurz probíhal ve velmi přátelském duchu a měl krásnou vánoční atmosféru. Já jsem si ho skvěle užila a musím říci, že jsem si na všech jídlech moc pochutnala. Karolína se specializuje především na českou kuchyni a tradiční recepty. Určitě vám nějaký z receptů připravím na blog.

Těsně po čtvrté hodině vyrážím tramvají domů. Zde jen připravím rychlou večeři a běžím zase na tramvaj směr Silencio Café. Jelikož mi ale tramvaj ujela přímo před nosem a další jede až za 20 minut, beru si rychle taxi a vyrážím na Antidegustaci, kterou nám za odměnu přichystal “Král Sýrů”. Mně už dobře známý sommeliér Vladimír Vaněk nám v příjemném prostředí připravil ochutnávku 12 vín, které jsme společně párovali s mnoha druhy sýrů. I když jsem již na několika degustacích byla, znovu  jsem se dozvěděla spoustu nových informací, které mně, jako velkému fanouškovi dobrého vína, budou určitě ku prospěchu. O vínu a sýrech jsme dokázali povídat až do půl jedenácté. Poté jsem se na chvilku přesunula za manželem a kamarády do restaurace Hlávkův Dvůr. Těsně po půlnoci jsme ale doma, protože mě ráno čekají ještě přípravy na další blogerskou akci.

V neděli mi to nedá a vstávám již v osm, i když bych se raději válela v posteli. Musím ale připravit tři litry vaječného koňaku, který chci nabízet na vánočním setkání foodblogerů v The Senses, které bylo nejen pro blogery, ale i pro veřejnost. Každý účastník si připravil vlastní dobroty, které poté nabízel k prodeji. Já jsem připravila domácí vaječný likér z kvalitního rumu Angostura a několik druhů cukroví, ze kterých jsem připravila i balíčky, které si mohli hosté odnést domů. Brunch začínal ve dvě a končil v šest hodin. Potkala jsem se tu se spoustou úžasných blogerek, které jsem ještě neznala, ale s většinou holek jsme se již několikrát potkaly. Třeba s takovou Barčou z Detox chutně jsme jak ségry, máme vždycky společný stoleček a celou dobu povídáme a povídáme. A i když jsme úplně všechno neprodaly, odnesly jsme si krásné zážitky s příjemnými  lidmi a slavnostní vánoční atmosférou.

  • 4.9

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 7 Votes

Sdílet

Mohlo by se vám líbit...

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *