Tipy a rady: Himalájská sůl a její výhody
Používáte v kuchyni růžovou himalájskou sůl? Pokud ne, běžte co nejdříve na internet nebo do specializované prodejny a kupujte, protože cena se pohybuje již od 60 Kč/půl kila a její příznivé účinky jsou k nezaplacení.
Himalájská sůl se těží v dolech v Pakistánu a je běžně používána v kuchyni namísto běžných kuchyňských solí. Dále se ale používá i na výrobu koupelových solí nebo jsou její bloky využívány na servírování potravin. Je považovaná za nejčistší sůl na světě a je typická svoji růžovou barvou. Růžovou barvu má proto, že obsahuje železo. Čím více železa obsahuje, tím více je její růžová barva intenzivní.
Výhody himálajské soli:
- zabraňuje nadměrnému zadržování vody v těle
- je lehce vstřebatelná pro organismus, její přebytky tělo vyloučí bez problémů
- tím, že se nehromadí v těle, nevznikají v těle usazeniny v kloubech či na jiných místech (ledviny)
- příznivě upravuje krevní tlak
- ulevuje svalovým křečím
- zvyšuje pevnost kostí
- při dlouhodobějším užívání vzniká menší potřeba solit
- podporuje funkci nervové soustavy
- příznivě upravuje krevní tlak
- železo, které sůl obsahuje, je důležité pro krvetvorbu
Využití himalájské soli:
- saláty
- dresinky
- různé předkrmy
- okurková limonáda
-
Celkové skóre
Hodnocení čtenáře: 5 Votes