Sandwich se sušenou šunkou a cheddarem
Velmi jednoduchý na přípravu a přesto má bezkonkurenční chuť. Vše ale záleží na kvalitě surovin. Pokud sušenou šunku nahradíte obyčejnou a cheddar (nebo jiný kvalitní sýr) eidamem, nikdy takové chuti nedocílíte. Proto nakupte kvalitní suroviny a váš brunch je za chvilku hotový.
POTŘEBUJEME
- 4 plátky toustového chleba
- 4 plátky sušené šunky (např. Jamon Serrano)
- 2 plátky kvalitního cheddaru
- 2 listy ledového salátu
- Dijonská hořčice
- Gervais (Lučina)
- Přepuštěné máslo
Na pánvi si dáme rozpustit přepuštěné máslo. Mezitím si odkrojíme kůrku u toustového chleba. Až je máslo trochu rozpálené, opečeme na něm dozlatova z obou stran toustový chléb. Na jeden toast si namažeme dijonskou hořčici, na druhý gervais. Potom už jen poklademe šunkou, cheddarem a ledovým salátem. Oba plátky dáme na sebe a sandwich překrojíme napůl na trojúhelníky. To samé zopakujeme i u druhého sandwiche. Servírujeme propíchnuté dlouhým párátkem.
-
Celkové skóre
Hodnocení čtenáře: 3 Votes