Hovězí carpaccio s rukolou, parmazánem a plody kapary
Vynikající předkrm, který zcela jistě nadchne vaši druhou polovičku nebo návštěvu. Důležité je mít hlavně kvalitní maso. Maso doporučuji zakoupit v Naše Maso nebo u pana Kšány na Břevnově.
POTŘEBUJEME
- 80 g hovězí svíčkové
- hrst rukoly
- 20 g parmazánu
- plody kapary
- čerstvě mletý pepř
- vločková sůl
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička medu
- 1 lžička šťávy z limety
- 1 lžička balzamikového krému
- ½ lžičky dijonské hořčice
- špetka himalájské soli
Svíčkovou dáme na chvíli do mrazáku, aby se nám dobře krájela. Mezitím si připravíme zálivku. Smícháme olej, med, limetkovou šťávu, balzamikový krém, dijonskou hořčici a špetku himalájské soli. Vše důkladně promícháme.
Svíčkovou nakrájíme na velmi tenké plátky a rozložíme na talíř. Maso dobře osolíme vločkovou solí a opepříme. Poté ho polijeme zhruba polovinou zálivky. Do druhé poloviny zálivky vhodíme rukolu a promícháme. Rukolu nandáme na střed talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem a ozdobíme plody kapary.
-
Celkové skóre
Hodnocení čtenáře: 2 Votes