Hovězí carpaccio

RECEPT | HOVĚZÍ CARPACCIO S RUKOLOU, PARMAZÁNEM A KAPARY

Vynikající předkrm, který zcela jistě nadchne vaši druhou polovičku nebo návštěvu. Důležité je mít hlavně kvalitní maso. Maso doporučuji zakoupit v Naše Maso nebo u pana Kšány na Břevnově.

Potřebujeme:
  • 80 g hovězí svíčkové
  • hrst rukoly
  • 20 g parmazánu
  • plody kapary
  • čerstvě mletý pepř
  • vločkovou sůl
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 lžičku medu
  • 1 lžičku šťávy z limety
  • 1 lžičku balzamikového krému
  • ½ lžičky dijonské hořčice
  • špetku himalájské soli
Postup:
  1. Svíčkovou dáme na chvíli do mrazáku, aby se nám dobře krájela. Mezitím si připravíme zálivku. Smícháme olej, med, limetkovou šťávu, balzamikový krém, dijonskou hořčici a špetku himalájské soli. Vše důkladně promícháme.
  2. Svíčkovou nakrájíme na velmi tenké plátky a rozložíme na talíř. Maso dobře osolíme vločkovou solí a opepříme. Poté ho polijeme zhruba polovinou zálivky. Do druhé poloviny zálivky vhodíme rukolu a promícháme. Rukolu nandáme na střed talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem a ozdobíme plody kapary.
  • 5

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 2 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *