Salát Pak Choi s karamelizovanou broskví

Salát Pak Choi s karamelizovanou broskví

Po poslední návštěvě Sapy jsem měla v zásobě salát Pak Choi a tak jsem se pustila do přípravy osvěžujícího a velmi zdravého salátu. Slyšeli jste už o salátu Pak Choi? Používáte ho ve své kuchyni?

Salát Pak Choi je odrůda čínského zelí. Lze ho jíst syrový, dušený nebo také vařený. Má velmi vysoký obsah vitamínu C, dále obsahuje karoten, draslík, vápník a hořčík. Používá se například při detoxu organismu.

POTŘEBUJEME

  • 4 hlávky mladého salátu Pak Choi
  • 100 g hlávkového bílého zelí
  • ½ stonku řapíkatého celeru
  • 2 jarní cibulky
  • 1 střední červená cibule
  • 2 zralé broskve
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • Šťáva z ½ limety
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • Sůl, pepř
  1. Nejdříve si připravíme zálivku na salát. V misce si smícháme rybí omáčku, šťávu z limety, med, sezamový olej a zálivku osolíme a opepříme.
  2. Do větší mísy si nakrájíme na drobné nudličky zelí. Pak Choi důkladně omyjeme a jednotlivé lístky pokrájíme na menší kousky. Do mísy dále pokrájíme řapíkatý celer na drobné plátky, jarní cibulku na kolečka a červenou cibuli na půlkolečka. Tuto směs dobře promícháme.
  3. Na pánvi si rozpustíme máslo. Broskve si oloupeme a nakrájíme na kostičky (pokud nejsou dost zralé a nejdou vám oloupat, spařte je několik minut v horké vodě). Vhodíme na pánev a zprudka opečeme zhruba minutu. Poté broskve zasypeme cukrem a necháme chvíli zkaramelizovat.
  4. Hotové broskve si dáme do misky a zbylou šťávu přidáme do zálivky. Do mísy se salátem nalijeme zálivku a zlehka promícháme. Nakonec přidáme broskve.
  • 4.9

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 5 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *