RECEPT | VELIKONOČNÍ VAJÍČKA

I když jsou Velikonoce úspěšně za námi, tento dezert můžete vyzkoušet kdykoli. Klidně se můžete vyhnout tvaru vajíček a připravit si klasické kostky, jejichž příprava bude jednodušší, protože je stačí jen nakrájet. Tento recept je vítězný recept Táni Tomáškové ve velikonoční soutěži společnosti Savencia, kde jsem zasedala v porotě. Tak jsem zvědavá, zda se vám bude líbit. Já jsem si ho ozdobila tak trošku po svém. Na bok jsem použila sekané pistácie a nahoru nasekaná velikonoční čokoládová vajíčka.

Na piškot: 

  • 4 celá vejce
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 6 polévkových lžic polohrubé mouky
  • necelá 1/2 prášku do pečiva

Na krém:

  • 480 g Lučina smetanová
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 1 vanilkový cukr
  • cukr moučka – podle chuti
  • 1 kávová lžička javorového sirupu

TIP: Do poloviny krému můžeme dát kakao.

POSTUP:

  1. Vajíčka s cukrem a vanilkovým cukrem ušleháme do pěny. Poté přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva. 
  2. Plech vyložíme pečicím papírem a naneseme na něj těsto, které stejnoměrně rozetřeme.
  3. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 ⁰C asi 10 minut. Piškot musí mít lehce zlatou barvu.
  4. Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme Lučinu s máslem, vanilkovým cukrem, cukrem moučka a javorovým sirupem. 
  5. Upečený piškot i s papírem stáhneme na vál, zakryjeme utěrkou a necháme vychladnout. 
  6. Z vychladlého piškotu vykrajujeme vajíčka (TIP: Pokud nechcete připravovat vajíčka, stačí ho překrojit napůl a poté dát krém mezi pláty a nahoru).
  7. Rubovou stranu vykrojeného vajíčka namažeme rybízovou marmeládou, dáme krém a přiklopíme druhým vajíčkem. 
Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *