RECEPT | SKOŘICOVÁ PANNA COTTA S JABLKY

Na tuto skořicovou panna cottu jsem opravdu pyšná. Přemýšlela jsem fakt dlouho, čím ji doplnit, a kombinace s jablky a oříšky mi stejně přišla nejlepší. Karamelová omáčka s orestovanými jablíčky na másle a pekanovými oříšky je prostě skvělá.

Na panna cottu:
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • svitek skořice + špetka mleté skořice
  • 2 plátky želatiny
Na ozdobení:
  • 1 lžička másla
  • 1 malé jablko
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • ½ lžičky skořice
  • hrst pekanových ořechů
Postup:
  1. Smetanu si společně s cukrem a skořicí dáme do rendlíku a prohřejeme těsně pod bod varu. Poté necháme trochu zchladnout zhruba na teplotu 35-40 stupňů.
  2. Mezitím si namočíme do ledové vody plátky želatiny. Když nám smetana zchladne, vymačkáme si plátky želatiny a vložíme do smetany. Vše důkladně promícháme a nalijeme do formy (já používám silikonovou formu na muffiny, můžete ale použít i mističky a panna cottu nemusíte vyklápět).
  3. Panna cottu vložíme do lednice a necháme minimálně 2 hodiny ztuhnout.
  4. Mezitím si připravíme restovaná jablka. Jablko si oloupeme a zbavíme ho jádřince. Nakrájíme ho na malé kostičky. Na pánvi si rozehřejeme lžičku másla a začneme na něm jablko restovat. Když nám začne jablko zlátnout a měknout, zasypeme ho třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat. Nakonec přidáme skořici a nasekané pekanové ořechy.
  5. Panna cottu si vyklopíme na talíř a servírujeme ozdobenou restovanými jablky s oříšky. 
Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *