,

RECEPT | VAJÍČKOVÁ POMAZÁNKA

Mám tu pro vás recept na moji oblíbenou vajíčkovou pomazánku. Je plná bílkovin, a když si ji dáte na nějaký dobrý žitný chléb, je to nejen skvělá snídaně nebo večeře, ale může vám posloužit i jako dobrá svačina. A až bude na jaře konečně na zahradě čerstvá pažitka, bude to úplně geniální.

Na 2 porce:
  • 2 vajíčka
  • 120 g Lučiny Linie (část můžete klidně nahradit bílým jogurtem nebo cottage)
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • několik kapek citrónové šťávy
  • pepř, sůl
  • mikrobylinky nebo pažitka
  • nasekané oříšky na ozdobu (např. pistácie)
  • ředkvičky na ozdobu
Postup:
  1. Vajíčka si uvaříme natvrdo. Necháme je vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na malé kostičky.
  2. Vejce si dáme do misky, přidáme Lučinu, dijonskou hořčici, citrónovou šťávu a podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Hotovou pomazánku namažeme nejlépe na žitný chléb. Nakonec ji ozdobíme mikrobylinkami, na plátky nakrájenou ředkvičkou a nasekanými oříšky.

Děkuji Bonami za poskytnutí designového stojanu na vajíčka na focení.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *