RECEPT | VAJÍČKOVÁ POMAZÁNKA
Mám tu pro vás recept na moji oblíbenou vajíčkovou pomazánku. Je plná bílkovin, a když si ji dáte na nějaký dobrý žitný chléb, je to nejen skvělá snídaně nebo večeře, ale může vám posloužit i jako dobrá svačina. A až bude na jaře konečně na zahradě čerstvá pažitka, bude to úplně geniální.
Na 2 porce:
- 2 vajíčka
- 120 g Lučiny Linie (část můžete klidně nahradit bílým jogurtem nebo cottage)
- 1 lžička dijonské hořčice
- několik kapek citrónové šťávy
- pepř, sůl
- mikrobylinky nebo pažitka
- nasekané oříšky na ozdobu (např. pistácie)
- ředkvičky na ozdobu
Postup:
- Vajíčka si uvaříme natvrdo. Necháme je vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na malé kostičky.
- Vejce si dáme do misky, přidáme Lučinu, dijonskou hořčici, citrónovou šťávu a podle chuti osolíme a opepříme.
- Hotovou pomazánku namažeme nejlépe na žitný chléb. Nakonec ji ozdobíme mikrobylinkami, na plátky nakrájenou ředkvičkou a nasekanými oříšky.
Děkuji Bonami za poskytnutí designového stojanu na vajíčka na focení.