RECEPT | HRÁŠKOVÝ KRÉM S PÓRKEM

Většina z nás má ráda rychlé a jednoduché recepty. Tento hráškový krém je jedním z nich. Máte ho hotový do třiceti minut a uvidíte, jak se budou všichni olizovat až za ušima. K němu si už stačí jen ukrojit chleba nebo opéct bagetku.

POTŘEBUJEME

Na krém: 

  • 2 lžičky přepuštěného másla (příp. řepkového oleje)
  • 1 střední šalotka
  • 250 g pórku
  • 750 ml vývaru (zeleninový nebo kuřecí)
  • 300 g mraženého hrášku
  • 80-100 ml smetany (12 % nebo 33 %)
  • Sůl, pepř

Na ozdobu:

  • Hrst nasekaných oříšků (např. lískové, pekanové, kešu, pistácie)
  • Několik kapek olivového oleje
  • Sezam (černý i bílý)
  • Sůl
  1. V hrnci na přepuštěném másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku a na tenká kolečka nakrájený pórek. Trvá to zhruba 5-8 minut. 
  2. Potom do hrnce nalijeme vývar, polévku necháme přijít k varu a poté do hrnce vhodíme mražený hrášek. Hrášek stačí povařit (na středním plameni) zhruba 15 minut. 
  3. Polévku stáhneme z plotny a necháme trochu zchladnout. 
  4. Mezitím si připravíme oříšky. Na pánev dáme olivový olej, nasekané oříšky, sezam a vše trochu posolíme. Zlehka oříškovou směs na pánvi orestujeme. 
  5. Zchladlou polévku rozmixujeme pomocí tyčového mixéru a podle chuti osolíme a opepříme. V mém případě jsem použila tyčový mixér Braun Multiquick 9X. Hrnec dáme znovu na sporák na střední plamen a polévku zahřejeme. Poté přilijeme smetanu a zamícháme. 
  6. Polévku podáváme posypanou připravenou směsí oříšků. 

Tento recept vznikl ve spolupráci se značkou Braun.

  • 4.7

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 15 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *