RECEPT | TUŇÁKOVÉ PLACIČKY
Vím, že tu máme předvánoční čas a s tím i spojené pečení cukroví, vánočky nebo přípravu vaječného koňaku. Nesmíme ale zapomenout, že bílkoviny jsou velmi důležitou součástí a měli bychom je jíst ve velkém množství. Proto jsem pro vás připravila tyto tuňákové placičky. Jsou rychlé, velmi chutné a plné právě zmíněných bílkovin.
- 195 g tuňáka Calvo Zero ( 3 malé plechovky)
- 100 g sýru Feta
- 1 vejce
- 2 jarní cibulky
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce čerstvě nasekaných bylinek
- pepř
- sůl
- olivový olej nebo přepuštěné máslo na smažení
- Tuňáka si vyndáme z plechovek do mísy, přidáme najemno nastrouhaný sýr feta, vejce, najemno nasekanou jarní cibulku, kukuřičný škrob, bylinky a podle chuti osolíme a opepříme (myslete na to, že sýr je již trošku slaný). Směs promícháme a necháme 10 minut odležet.
- Ze směsi tvoříme placičky a smažíme je na několika kapkách olivového oleje (příp. přepuštěného másla) na pánvi z obou stran.
TIP: Placičky podávejte se salátem, který posypete sýrem feta, zakápnete olivovým olejem a posypete nasekanými orestovanými oříšky se sezamem.
![](https://www.naskokvkuchyni.cz/wp-content/uploads/2020/11/50D68DED-7A0D-4B80-96E1-A11662AC676D.jpeg)
![](https://www.naskokvkuchyni.cz/wp-content/uploads/2020/11/F5AEBF4F-1816-47CD-B8D0-68EDEADE5ED6.jpeg)
Tento příspěvek vznikl ve spolupráci se značkou Calvo.