,

RECEPT | KARAMELOVÁ VOSÍ HNÍZDA

Letos jsem si řekla, že upeču několik druhů cukroví klasicky, ale určitě chci zkusit i nějakou obměnu. A víte, co mě napadlo? Připravit vosí hnízda trošku jinak. Vzala jsem tedy Lotus sušenky a mandlovou mouku a výsledek je perfektní, věřte mi. Tato vosí hnízda musíte vyzkoušet. Připravujete doma vosí hnízda? U nás v rodině se moc nedělala, ale Filip je zase miluje, takže mě jejich příprava nemine. 

RECEPT

Na těsto:

  • 125 g sušenek Lotus
  • 75 g mandlové mouky
  • 1 lžíce kakaa
  • 80 g moučkového cukru
  • 50 g másla (povoleného)
  • 2 lžíce mléka
  • 1 lžíce rumu (příp. Grand Marnier)

Na náplň: 

  • 50 g másla (povoleného)
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • několik kapek vanilkového extraktu
  • 1 lžička rumu (příp. Grand Marnier)

Na dokončení:

  • piškoty
  • moučkový cukr na obalení
  1. Sušenky si v mixéru umeleme na jemný prach, přidáme mandlovou mouku, kakao, přesátý moučkový cukr, máslo, mléko a rum. Vše dokonale promícháme a dáme vychladit (já si to dávám i za okno, aby to bylo hezky zchlazené a dobře se s těstem pracovalo). Pokud by se vám zdálo, že těsto trochu lepí, přidejte ještě trochu mandlové mouky.
  2. Mezitím si připravíme náplň. Do mísy dáme povolené máslo, moučkový cukr a žloutek. Vše mixujeme tak dlouho, než nám vznikne světlý krém (trvá to klidně i 5 minut). Nakonec přidáme extrakt a rum a promícháme.
  3. Hotové těsto vyndáme z lednice. Připravíme si misku s prosátým moučkovým cukrem a z těsta si tvarujeme kuličky (já si každou odvážila – cca 15 g). Každou kuličku obalíme v moučkovém cukru a tvarujeme do formiček vosí hnízda.
  4. Náplň si dáme do zdobicího sáčku, ve kterém si uděláme díru (cca 0,5 cm). Do každého vosího hnízda dáme krém a nakonec přiklopíme piškotem.
  5. Hotová vosí hnízda uchováváme v chladu. Já je ještě zdobím nasekanými pistáciemi.
Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *