,

RECEPT | TORTILLA NA SLADKO

Každý, kdo mě zná, tak ví, že zásoby tortill jsou u nás doma samozřejmostí. Dělám je opravdu často a baví mě na nich kromě rychlé přípravy to, že se s nimi dá vymyslet opravdu nespočetné množství receptů. Tentokrát mám pro vás tip na sladkou variantu tortill a musím říct, že je opravdu povedená.

Na 2 porce:

  • 2 tortilly Antica Cantina
  • 2 lžíce oříškového másla (např. pistáciového nebo mandlového)
  • 2 lžíce čokoládové pomazánky (např. Nutella nebo Milka)
  • 1 lžíce strouhaného kokosu
  • maliny nebo jahody
  • banán
  • 1 lžíce másla

  1. Tortilly si nařízneme od středu ke kraji. Čtvrtinu tortilly namažeme oříškovým máslem a čtvrtinu čokoládovou pomazánkou, kterou posypeme kokosem. Na další čtvrtinu dáme nakrájený banán a na poslední čtvrtinu maliny (případně jahody).
  2. Poté začneme tortillu skládat (skládáme ji viz obrázek – od čísla jedna, postupujeme k číslu dva, poté k trojce a nakonec ke čtyřce). Je dobré, když maliny (případně jahody) nejsou v horní nebo spodní straně tortilly, ideální je, když se nachází v prostředních dvou vrstvách, aby se zbytečně na pánvi nezahřály moc. 
  3. Na pánvi si rozehřejeme trošku másla a tortillu na něm z obou stran opečeme.

Tip: Tortillu rozřízněte napůl, posypte moučkovým cukrem a ozdobte ovocem.

Tento recept vznikl ve spolupráci se značkou Antica Cantina.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *