Slepované perníčky

RECEPT | SLEPOVANÉ PERNÍČKY

Perníčky jsou u mě stálice na každé Vánoce. Pečení s nimi vždy začínám, takže první týden v prosinci u nás vždy krásně provoní celý byt. Letos tomu doufám nebude jinak.

POTŘEBUJEME

  • 320 g hladké mouky
  • 120 g moučkového cukru
  • 25 g kvalitního kakaa
  • 10 g jedlé sody
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 25 g rozpuštěného másla
  • 55 g medu
  • 2 vejce + 1 vejce na potření
  • švestková povidla Hamé
  1. Mouku, cukr, kakao a jedlou sodu si prosejeme do mísy. Přidáme perníkové koření, máslo s rozpuštěným medem a vejce. Zpracujeme v hladké těsto, které necháme minimálně 24 hodin v lednici odpočinout.
  2. Z těsta vyválíme cca 2 mm tenký plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary. Perníčky pokládáme na pečicí papír a potíráme rozšlehaným vejcem. Pečeme cca 10 minut na 180 stupňů.
  3. Po vychladnutí perníčky slepujeme švestkovými povidly.

Slepované perníčky

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

tři + 14 =